Рокерите в Розино питат къде са правата на българите

Близо 300 човека поискаха справедливост за нападателите на Георги Рогачев
27 сеп 2014 20:47,
112
Рокерите в Розино питат къде са правата на българите
Снимка: Dnes.bg

Рокери направиха протестно шествие до карловското село Розино. Те протестираха срещу действията на местни роми, които пребиха собственик на газстанция в селото. Мъжът е в болница в тежко състояние. В шествието се включиха близо 300 рокери.

„Малцинството бие мнозинството – кой го пази, къде са правата на българите?”, попита един от рокерите, който се включи в протеста.

Протестно шествие от Сопот до карловското село Розино направиха стотици рокери от цялата страна. Те стигнаха до мястото, където 58-годишният Георги Рогачев беше пребит зверски от местни роми заради неплатена сметка от 20 лева. Сред протестиращите беше и дъщерята на бизнесмена Марияна Костадинова. Тя разказа, че баща й продължава да бъде в кома. Рогачев е със счупен череп и фрактури по цялото тяло.

„Баща ми са го ударили веднъж, паднал е и са скочили върху него още 5 човека, бил е в безпомощно състояние, но са го пребили допълнително. За мен е необяснимо”, разказа пред Dnes.bg дъщерята на Рогачев – Марияна.
Рокерите изразиха подкрепа към близките на Георги Рогачев с ръкопляскания. Те поискаха сурови наказания за хората, пребили зверски Георги Рогачев.

Всичко започва в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

„В момента, когато чух изтрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите, беше с калашник”, твърди един от ромите в Розино.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание.
Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: протестрокериРозино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Nikolay Yotov преди 9 години
Не съм запознат с миналото на Георги Рогачев, но ние - парапланеристите го познаваме като човек, който ни е пазеше от *** в селото.В безмоторното летене което практикуваме, често се случва да кацаме на непредвидени места, когато свършат поддържащите ни течения (термики). Има много случаи на случайно приземили се парапланеристи до село Розино, които са "атакувани" от тълпи ***: крадат телефони и уреди, газят ти по крилото, искат пари и те заплашват, вадят ножове и брадви. Георги ни бе закрилник, а газостанцията му убежище от тълпата, като дори се е случвало да стреля във въздуха да ги
54
0
 
0
 
! Отговори
Златева преди 9 години
EU citizen слез на земята и ела на себе си. Спри да дрънкаш безмислени глупости!!!На бати ти Кольо Рогача срещу него да тичаш няма да го стигнеш. Закона ще прецени дали и какво обвинение ще му повдигне. Но на твоите хора обвинението трябва да е в организирано и добре замислено убийство и подбудителство към него!!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
Златева преди 9 години
Всеки е длъжен да си плаща, аз когато зареждам на бензиностанцията си плащам, плащам си данъците, тока, водата и всичко останало. Не правя скандали и не пребивам хората. Защо *ла, не е повикал полицията? Защото всичко е било подготвено предварително, организирано и обмислено, как от нищото се изсипват 100 с лопати, тояги, сапове, копачи, камъни и тем подобни подръчни материали. Законите в Република България ВАЖАТ И ЗА *ТЕ, не само да получават помощи и да лежат по цял ден!!!
52
22
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Не знам защо решихте, че като става въпрос за 20 лева, значи *** не са поискали да ги платят. Дори да е така, те са клиенти, може да имат претенции по сделката, може мутракът да е бърникал по колонката и да лъже с количествата, откъде накъде отива и удря с юмрук в лицето? Откъде накъде вади пушка и стреля за 20 кинта? Извинявайте, но когато луд застаряващ мутрак се прави на каубой, нормално е да се притичат на помощ хора и да помогнат с озаптяването му.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наслушах се на реплики от рода на 'Да си върнем България', 'Изгубихме държавата си'...Някой задава ли си въпроса 'Защо стигнахме дотук'? А намерихме ли отговора на този въпрос? Защото няма лечение на болест, без да знаеш от какво е предизвикана; не можеш да поправиш система, ако не знаеш как функционира.
50
12
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Разбирам, че Кольо Рогача с богатото мутренско криминално досие за някакви 20 лева пак се е издънил като тийнейджър и сега най-вероятно ще му запишат още едно престъпление в биографията.
49
7
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
До Анонименразбирате ли за какво става дума тук?-------------- Разбирам, че някакъв бивш мутрак е ударил с юмрук в лицето български гражданин и е гърмял с незаконен автомат. Ако смяташ, че е оправдано да се постъпва така за 20 лева, може би трябва да те пребият някъде, защото гледаш лошо...
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всъщност не мога да разбера рокерите или моторите, които карат, са проблема? в науката психология много добре е описано едно болестно състояние на страх, при което нежеланието да погледнеш истината в очите, кара човек да проявява агресия към трети лица и да се крие зад псведо-дискусии, измествайки същината. мисля, че голяма част от сънародниците ни са сковани до костите от такъв страх. съжалявам, но е безспорен факт.
47
7
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Добрутро, как е бате Кольо Рогача?Повдигнаха ли му вече обвинението за хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие с тежък рецидив?
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрутро, как е бате Кольо Рогача? Повдигнаха ли му вече обвинението за хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие с тежък рецидив?
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рокери има в Северна Америка, и те бръмкат на Харлей. Това да не е предаване на Слави Трифонов? КОмиците некоя си серия? Всеки с колело се пише рокер.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко от вас отиват в магазин или бензиностанция с ясната мисъл, че нямат пари и зареждат? а колко от вас са толкова нагли, че да нападнат продавача/собственика след това? а колко от вас подготвят тълпа убийци, за да се саморазправят с човека, защото е поискал да се плати? разбирате ли за какво става дума тук? разбирате ли, че дори и озверяла глутница животни ще издебне да няма никой, за да открадне?
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Балканчета минаха на 30 годишни таралясници. Това ако са рокери, Станишев е успешен български политик.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рогачев ...беше с калашник, твърди един от ромите...Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието...Моля???? Някой зарежда газ за 20 лв, не си я плаща, и изведнъж от нищото се появява 'уплашена' пасмина с лопати и пребива собственика. А той видите ли, имал Калашников? Че те *** големи командоси били? Дайте да ги пращаме в Афганистан, явно сме в книгата Гинес щом 'обезвреждаме' Калашников:).. То бива мазни лъжи, ама явно ние им позволяваме...
41
1
 
14
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
Ако беше стрелял във вярната посока, сега да е жив и здрав.
40
0
 
7
 
! Отговори
BEREMSKI преди 9 години
Коя държава е наша бе а?? Какво направихме за да си я върнем и за да водим нормален начин на живот?? Какво направихме за да избегнем случки като тази?? Няколко пъти се опитах да събера хора и какво - повечето се крият като мишки - заровени в собствените си страхове. И сега... бях принуден да напусна дома си и да заживея в ЧУЖБИНА за да мога да осигуря нормален живот на сина си............
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V rozino jiveqt nai loshite sigani i 3000 rokeri ne gi plashat shte gi iskolqt za 30 minyti da go znaete
38
0
 
19
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Правата на всички българи са в едно от 136те изборни бюра в съседна Турция, където за моя, българския парламент, ще гласуват всички "български граждани"! Този български гражданин, плащаш данъци на държавата България и живеещ на нейна територия поне вече три години, можещ да чете и пише ,, който познае в кое точно изборно бюро са му правата, ще получи за награда усмивка от телевизионния екран на БНТ1, от гн Местан. На него няма да му се показва среден пръст след 05.10.2014 .!!!
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe hora podkrepiate selska mutra s AK neshto aa..........
36
1
 
30
 
! Отговори
Gruio преди 9 години
Прави се,браво за това. Само дето не разбирам защо по-долу име негативни коментари към рокерите. Оставам с впечатлението, че някои искат наще да са бандити,мутри или не знам какви и им се подиграват. А хорат просто обичат да карат мотори. Жалко, защото постъпката им дойстойна за уважение и подкрепа, а на плюещит по-долу, дано не ви се случва *** да ви направят нещо. Браво на рокерите.