15 са жертвите от взрива на завода в Горни Лом

Загинали са 13 мъже и 2 жени
Обновена: 2 окт 2014 16:35 | 2 окт 2014 13:52,
94
15 са жертвите от взрива на завода в Горни Лом
Снимка: Булфото

Няма оцелели при взрива на цеха в Горни Лом. Това заяви Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Още по темата
„Въпреки че ще продължим да наблюдаваме и да обхождаме периметъра с надеждата да намерим оцелели, смятам, че 13 мъже и две жени са загинали. Съобщихме това и на близките“, допълни той. 

Сред загиналите са и трима души от ръководството. Две от жертвите са съпруг и съпруга, които имат 5-годишно дете.

„Взривът е бил изключително силен. Две от сградите ги няма. Образувал се е кратер. Гората е сериозно засегната, както и околните сгради. Отломки от 150-200 килограма са летели навсякъде”, каза Николов.

По думите му първият взрив е бил в 16.58 минути вчера, а сигналът за него е постъпил малко след 17 часа. Последният взрив пък е бил в 21.41 часа.

В завода е имало противопехотни мини, докарани от Гърция. Николай Николов отрече слуховете от вчера, че на обекта е имало седем тира. "Видях само три автомобила, които са унищожени почти напълно", добави комисар Николов.

Социалнияр министър Йордан Христосков заяви, че е издаден акт от инспекцията на труда, но едва ли заводът ще заработи отново.

„При тези условия не бива да работи“, заяви той. „Все още не е моментът да се говори за социални права, но службите на министерството ще се погрижи за близките“, гарантира още той.

Министър Мирослав Ненков заяви, че близките на загиналите са шокирани, и подчерта, че екипи от психолози са ги били подготвили за новината. По думите му термокамерите са показали още през нощта, че няма оцелели. „Ужас е било горе. Всичко се е случило изключително бързо, надяваме се, че те не са усетили какво се случва“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
иванчо преди 9 години
Работници бачкат тежка и опасна работа,животозастрашаваща-за 150 евро.А Честните Частници въртят с техния Труд печалби за милиони.Жерминал на Зола нищо не е в сравнение с това.Пратете техните Шефове Честни Частници да заработват в урановите мини обезщетения за жертвите,на безплатна държавна квартира доживот метър на два!
69
0
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Срам и позор за държава, където човешкият живот не струва нищо...Собствениците на този завод трябва да бъдат публично линчувани, защото това е предумишлено убийство, знаели са много добре на какъв риск подлагат хората!!! ***
68
1
 
7
 
! Отговори
Спокойно преди 9 години
Сега замитат за да не могат после хорицата да съдят собственника и да му нарушават почивката ....
67
1
 
8
 
! Отговори
ЗащО преди 9 години
Защо господи хора дето крадат пари и с тях ходят на хавайте не плащат цената. Сиротно оставено дете ... Най-вероятон даже няма да му платят и обещетение или да има съдебен процес.
66
1
 
6
 
! Отговори
убийци преди 9 години
е нали бяха 2 жени леко ранени!!!гадове пак няма май да има виновни,завода като е проверяван толкова много пъти защо има лиценз ???
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
smart na kapitalizma i fashagite v sofia i tehnite podlogi v provinciata triabva samo edno voina .
64
6
 
10
 
! Отговори
24 преди 9 години
Едва ли е нужно да ви казвам, че собственика е комунист (пръв приятел на Гоце). Той е покриван от високопоставени червени ***.
63
1
 
6
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
.....A NIE SPIM ,ZIMEN DALBIK SAN 25 GOD .VINOVNI SME VSI4KI NIE ,4E NE SME EDINNI I NE MOJEM EDIN PROTEST DA IZVEDEM DOKRAI.SAMO MASOVO NEDOVOLSTVO ...NADIGANE NA HORATA DO EDIN ....MAIKI ,BA6I ,DECA ,BABI ,DQDOVCI,ROMI ,TURCI,......VSI4KI DO EDIN ,ZA6OTO JIVEEM KATO SKOTOVE ....OZLOBENI ,UNIZENI....GENOCID PRILAGAT VARHU NAS 6AIKA AL4NI POLITICI ....DOKOGA????????????????????????????....AIDE NA PLO6ADITE !!!!!
62
1
 
33
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Този взрив е резултат от войната на системата срещу българския народ - система, в която господства престъпното състезание за забогатяване и пълното пренебрегване на отделния човек, неговата съдба и живот. Система, в която в България така наречената политическа класа се състои от престъпници.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 64 фактор бг
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 61Къде да намеря въпросната статия?
59
4
 
11
 
! Отговори
слушател преди 9 години
снощи след мача казаха за две жени леко порязани пак се опитаха да укрият фактите направете си изводите сами
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
60, виновните са точно в обратния ред.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има много хубава статия за трагедията и отговорността от НИКОЛАЙ МАРКОВ прочетете я
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли прави впечатление, че това е поредния взрив в завод за утилизация на боеприпаси?!Тук виновните са много. Не може да се конкретизира един единствен.На първо място са виновни работниците. Те трябва да осъзнават риска на работата си и сами да внимават.На второ място е виновен собственика. Той трябва да наблюдава работата на служителите. Да наема обучени и да ги обучава.На трето място е контрола на институциите. Правила има, няма кой да контролира спазването им. Така е с всичко.Жалко!!
55
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновен е всеки един български гражданин, който търпи вече 25 години подобно поведение на шепа самоназначили се бандити през смутните времена на прехода. Всеки един български гражданин е виновен! Невинни няма!
54
3
 
17
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Значи в момента, в който се случва трагедията във Видинско, Близнашки отива на мач и казва,че после ще се запознае с подробностите околко случая, а на следващия ден обявява ден на национален траур!!! Същия този вечно усмихнат псевдо професор! ТОВА Е НОВО ДЪНО след БОКО ТИКВАТА и останалите патриоти политици! И да, става въпрос за същия този професор - вашият приятел. Този е професор, колкото е професор и професор Вучков, колкото Доган е хидроинженер, колкото Баце е доктор на науките..
53
1
 
33
 
! Отговори
men преди 9 години
вместо избори протести, бой и докато не ги избесим да не се прибираме. всичките бизнесмени, политици, псевдоченгета, мутри, наркодилъри.. виждате че ден с ден по на зле отива работата, нас ни избиват а заселват арапи и ***. смърт за продажниците.
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега собственика трябва до живот да влезе в затвора.
51
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 9 години
До АнонименКойто е ходил в казарма знае, че заряда на мините е тротил, а той се взривява от детонация.Достатъчно е било да се получи един взрив /детонация/ и всичко хвръква във въздуха.Иначе в казармата сме си разпалвали печките със бракувани тротилови гръмчета!