Общините не искат нов данък

Настояват държавата да им преотстъпва 2% от налога върху доходите ни
Обновена: 12 окт 2014 10:15 | 12 окт 2014 07:30, Веселина Йорданова
17
Общините не искат нов данък
Снимка: архив, БулФото

Националното сдружение на общините в България ще настоява пред политическите сили в новия парламент да не се налага допълнителен данък върху доходите, както предложи ГЕРБ преди изборите. Това реши управителният съвет на сдружението, което прие приоритетите на общините в работата им с новия парламент, съобщава "Труд".

Още по темата
ГЕРБ казаха по време на кампанията, че предлагат всяка община да си въведе данък в размер на до 2% от доходите на физическите лица, живеещи на територията на общината.

Получените пари те ще могат да харчат за проекти, каквито реши местната община. От ГЕРБ твърдяха, че това ще налее годишно по около 500-600 млн. лв. допълнително в общините.

Вместо допълнителен налог общините настояват държавата да им преотстъпва 2% от събраните данъци върху доходите на физическите лица.

Сега десетте процента данък влизат в държавния бюджет, от който общините получават субсидии всяка година.

Общините настояват и за нов Закон за местните данъци и такси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
fan преди 9 години
obstinite nyama kakvo da iskat i da revat. izbrali sme gi da rabotyat. imat si obstinski publichni saveti, kabineti, kancelarii, bura, telefoni, faxove, computri, himikalki, lista, marki i plikove za pisma. da si organizirat sami mestni referendumi i da si izrabotyat sami mestnite zakoni, a ne samo da revat i marzeluvat. izprastane na 5 000 pisma po bg post s vaprosi za dopitvane do mesnoto naselenie po adresnata mu registracia v na edna obsina e rabota za 2 dena. iska rabota, ne marzel ! go!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето така крадливата шайка ГЕРБ разбира реформите и еврпоейските ценности. Начело с Картофка Послушкова Самоковлийска.
12
1
 
12
 
! Отговори
Gorski преди 9 години
Вече взех да се пишманя че гласувах - всички новоизбрани пък и най вече старите муцуни явно не са си взели поука или не са в час какво е положението в държавата - в часност-на народа-окрадаха банката - дай народа да плаща - баталясаха енергетиката-кого да издоим - пак народа- да дадем някой лев на общините - откъде - за пои лесно отнарода - как да си напълним гушите - ами много лесно - ще завърим сметките при пенсионирането на хората
11
1
 
15
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
ДА!Ето едно умно предложение! Като си даваме парите на държавата потъват в бездънна каца! По добре е да НЕ се вдигат данъците на хората, а държавата да преотстъпи част от тия пари на общините ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС! Така и общините с повече жители ще получават повече пари!
10
8
 
19
 
! Отговори
филия с мас преди 9 години
ГЕРБ дадоха милиони (купуване, фалшифициране) за изборите!Сега ще има прибиране на паричките обратно с лихва отгоре!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се палете отрано, скоро ще ви поискат и новите сметки за ел.енергия и парно.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново не е научил Боко и нищо старо не е забравил!А и гласоподавателите много бързо са забравили времето на неговото управление!
7
3
 
18
 
! Отговори
а преди 9 години
нали ГЕРБ нямаше да вдига данъците..или общините ще го вдигнат ,а те пак ще го изземват в бюджета,та това прави по 46 лв на месец допълнително за всеки самоосигурен на макс.осиг.доход-ДОД,ОСИГУРОВКИТЕ СКАЧАТ ОТДЕЛНО..
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дрането започва отново!Увеличение на тока,замразени пенсии и заплати,10% върху лихвите от депозити,постни пици без пици,кражби и далавери от строежи на пътища и магистрали,увеличаваща се безработица!Това са ни приготвили финансовите гениина ГРОБ!А да са ви честити!
5
3
 
19
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
Учителите (господарите) на Бойко Герборисов са щатското еврейско лоби.Какво очаквате от елементи, които са само по взимането по всички възможни начини?!
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искат допълнителни данъци защото в общините служителите виждат как хората дават последните си стотинки за да са изрядни пред държавата, същата тази държава, която им подава унизителни подаяния, а после иска това, което не е дала по задължение.
3
6
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Ето това е европейско развитие на България!Над европейски цени, високи данъци и високи европейски лихви по кредитите.Ето за това никоя партия не обяви, че ще направи висок данъка само на богатите!
2
7
 
26
 
! Отговори
Тъпи... преди 9 години
***, *** гербери, освен увеличаване на данъците какви други простотии ще измислите?Защо не можете да управлявате държавата? Ако можехте нямаше да вдигате така данъците. Само плоския данък оставихте защото е най-удобния данък за пране на пари, а това от своя страна обрича българите на вечна бедност!
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га разпродаваха общинско имущество на безценница бяхте добре, сега сте зле. И по-сле ще ставате.