В Мизия: Даренията се раздават по политическа линия

На някои се давали по две печки, на други - ни една
21 окт 2014 15:28,
5
В Мизия: Даренията се раздават по политическа линия
Снимка: архив Булфото

Жителите на Мизия са недоволни от начина, по който се разпределят даренията, с които се подпомага населението след голямото наводнение, което заля града през лятото. Тогава водната стихия остави над 300 души без дом, а десетки къщи бяха разрушени.

Още по темата
Според зам.-кмета на Мизия Николай Нековски в последно време раздаването на помощите от страна на Обществения съвет се извършва по политическа линия, съобщи Радио "Фокус"-Видин.

„Имаше случаи, когато хора получаваха по две печки, като едната я продават, а други, които имат нужда, не получават нищо“, разказа Нековски. Той обяви, че общината застава категорично зад хората.

Нековски обясни още, че хората в града се бунтуват и че в общината няма информация за получените дарения. „Недоволстват, че няма информация какво е пристигнало и какво ще бъде раздадено, както и кой какво ще получи. При даряване на вещи трябва да има договор и приемно-предавателен протокол, за да се знае какво е постъпило”, обясни още Нековски.

Той съобщи, че на последното общоградско заседание е взето решение да се прекрати дейността на Обществения съвет. „Общинският съвет ще проведе заседание, като ще поиска отчет за даренията и ще прекрати дейността на Обществения съвет. Към момента повечето от даренията са раздадени”, каза още Нековски.

Според него в жителите на Мизия се е появило колебание дали Общественият съвет си свърши искрено и чисто работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами направете протест, затворете някой път, запалете някоя кофа с *** поне и извикайте всички медии. Поне всеки в тази държава ще разбере за вашия проблем. Не че нещо ще се промени де. Цялата държава знае за КТБ и какво. Няма виновни и се правят на улави, а нас правят на балами.
3
8
 
50
 
! Отговори
Чужденец преди 9 години
В България винаги кражбите и далаверите са на първо място, независимо колко голяма трагедия се е случила. Българина няма свян и краде ВСИЧКО!
2
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не може да е вярно, хората са се заблудили. Политиците не може да крадат помощи за бедстващи хора и да облагодетелстват свои избиратели- това е не1овешко! Политиците представляват моралния, социалния и интелектуалния елит на държавата, те са саможертвени и благородни хора, желаещи само да помогнат и да ги запомнят като обществени деятели милеещи за Родината! Не е възможно преди първия сняг да се дават повече печки и помощи на онези, които са гласували за тях, а другите да ***- Това е лъжа!
1
10
 
51
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Партийния живот там е на почит ,затова този край го закъса толкова .