Около 30 хиляди клиенти на ЕНЕРГО-ПРО са без ток

Критично е положението в общините Габрово и Севлиево
27 окт 2014 14:46, Анисия Иванова
8
Около 30 хиляди клиенти на ЕНЕРГО-ПРО са без ток
Архив: Булфото

Около 30 хиляди клиенти на ЕНЕРГО-ПРО в 297 населени места са без електричество към 12.00 часа днес, съобщиха от компанията.

Усложнената метеорологична обстановка през последните два дни предизвика многобройни повреди по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Най-сложна е обстановката в общините Габрово и Севлиево, където беше обявено бедствено положение и където тежките метеорологичните условия продължават да предизвикват нови аварии, се посочва в съобщението.

Още по темата

На територията на област Габрово без ток са 162 селища. Усложнена все още е ситуацията в областите Велико Търново - където без електричество са 66 населени места, в Разград - 26, в Шумен - 20, в Търговище - 21, и в Русе - 2 села.

Най-честите аварии са скъсани проводници и начупени изолатори от паднали клони и дървета, счупени стълбове, заледявания и други, уточняват от дружеството.

Обстановката продължава да се променя динамично - през цялото време екипите отстраняват аварии, но едновременно с това зимната стихия предизвиква нови повреди, които оставят нови  райони без ток, се казва в съобщението.

През почивните дни екипите на компанията са възстановили електрозахранването на десетки населени места в областите Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Силистра и Варна.

Над 420 електромонтьори на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, снабдени с необходимото оборудване и специализирана техника, са мобилизирани за отстраняване на авариите. Компанията е преразпределила екипите и техниката си и ги е пренасочила от по-малко засегнатите места към най-критичните райони.

Въпреки тежките условия те се стремят до края на деня да възстановят електрозахранването на всички населени места, посочват от компанията.

На места специалистите достигат авариралите съоръжения със съдействието на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Енергетик преди 9 години
6-ти, хайде да не говориш глупости,а? Самият ти изказ говори, че ти от електричество разбираш, колкото аз от молекулярна биология.А онзи, които ми е сложил минус, го каня при колегите, да види колко е "хубаво" да се работи навън!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплатата ми е близо 2 000 лв в ЧЕЗ съм подръжка на далекопровод
5
3
 
2
 
! Отговори
Енергетик преди 9 години
Имайте поне малко уважение към колегите, които са навън и правят и невъзможното за да имате ток!
4
2
 
2
 
! Отговори
EnErgist преди 9 години
Ами за малко пари ще има и малко екипи.Докато оправят една авария ето ти още 2 нови.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз отдавна съм си спрял тока и съм доста по-шастлив и по-богат. Съветвам ви и вие да направите същото.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, и без това токът е скъп - поне ще икономисат някой лев хората.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ниските цени на тока и нежеланието на хората да приемат увеличенията от по 20-30 % всеки 6 месеца водят до спиране и загасване на тока.Да подкрепим и осигурим на енергоразпределителните дружества по добър и висок стандарт на живот на служителите и мениджърите им като сами повишим сметките си за ток с 30 %.