В Бургаско отмениха бедственото положение

Селища в областта все още са без ток
27 окт 2014 10:54, Анисия Иванова
0
В Бургаско отмениха бедственото положение
Архив: Булфото

Бедственото положение в Бургаска област е отменено, съобщиха от областната администрация.

Жителите на Синеморец и Резово остават без електричество. Без ток са и селищата Маринка, Извор и Веселие. Аварийните групи работят за възстановяването на електрозахранването.

Кметът на Царево Георги Лапчев съобщи за "Фокус", че нанесените щети на територията на общината от проливните дъждове и наводненията са за над 1 млн. лв. В момента все още се описват нанесените поражения. Река Велека в района на Синеморец вече се е прибрала в коритото си.

Още по темата
Прогнозата за следващите часове е за очаквани нови валежи. От областната администрация призоваха гражданите да пътуват само ако е необходимо.

По информация на АПИ засега е възстановено движението на моторни превозни средства по пътя Бургас-Ахтопол-Синеморец. Възстановено е и движението през Котленския проход и по пътя Ихтиман-Самоков.

В община Първомай е прелял язовир Брегово, съобщи Струмен Авков, директор на "Напоителни системи" - Пловдив. Нивото му е достигнало 10 см над преливника и от тази сутрин е започнало контролирано изпускане, обясни той. Изтичането на язовира е било забелязано още в събота. 

По думите му няма опасност от наводнения и всичко е в рамките на нормалното. Напрежение е имало и в село Козаново и Боянци, Асеновградска община, където има три язовира. Най-голям от тях е язовирът "40-те извора", но още в събота ситуацията и там е била овладяна, каза Авков. Започнало е и аварийно укрепване на дигата на река Стряма при село Долна махала. Укрепването ще приключи утре.

От областната администрация в Стара Загора съобщиха, че вече са проходими и отворени за движение при зимни условия Проходът на републиката и проходът "Шипка". Докато движението през тях беше спряно, бе създадена организация Летище-Стара Загора да бъде използвано за паркинг на тежкотоварни автомобили, но към момента тази необходимост е отпаднала.

В град Шипка е възстановено електрозахранването. Екипи на ВиК работят за възстановяването на водоподаването в населеното място. Няма ток в селата Селце, Сливито и Борущица.

Възстановено е движението на влаковете по линията Стара Загора-Велико Търново-Русе, като единствено пътниците по международната линия Русе-Истанбул се превозват с автобуси в участъка Стара Загора-Горна Оряховица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари