Трябват над 1 млн. лв. за щетите след бедствието в Бургас

Спешно трябва да се почистят канавки, дерета и паднали дървета
Обновена: 29 окт 2014 09:50 | 29 окт 2014 09:50,
0
Трябват над 1 млн. лв. за щетите след бедствието в Бургас
Снимка: БТА

Милион и триста хиляди лева са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието в Община Бургас. Това е констатацията на общинския кризисен щаб, който бе свикан снощи от кмета на града Димитър Николов, пише БТА.

Спешните мерки засягат почистването на наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси, възстановяване на водостоци, на недостъпни пътни участъци, диги, пътни знаци, мантинели, възстановяване на улично осветление, аварийно укрепване на язовирна стена и други.

Още по темата
Дейностите трябва да бъдат извършени до няколко дни за възстановяването на нормалния ритъм на живот в селата Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, Върли бряг, местността"Черниците", квартала "Сарафово", комплекса "Меден рудник", квартала "Лозово", рибарското селище "Ченгене скеле", вилната зона "Росенец".

Всички констатации и оценка на щетите са придружени със снимков материал. Неотложният доклад ще бъде изпратен до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Бедственото положение в Община Бургас остава в сила, каза кметът Димитър Николов. Днес повече от 30 доброволци ще се включат във възстановителните работи в рибарското селище "Ченгене скеле". Сред проявилите желание да се включат с труд освен бургазлии има жители на София и Враца.

Утре в рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда 17-те потънали лодки. Във всички засегнати населени места работят екипи на общинските фирми.

Извън констатираните неотложни дейности, извършва се и пълен опис и оценка на щетите на засегнати обществени сгради и пътни участъци, съобщи Николов. До няколко дни ще бъде уточнена общата сума, необходима за аварийно възстановителни дейности. Сред тях са ремонти на нарушени покривни конструкции, отнесен асфалт, проектиране и възстановяване на опасни мостове и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари