Камерите във Варна не се поддържат от две години

"Камерите функционират на самотек"
3
Камерите във Варна не се поддържат от две години
Снимка: архив, Булфото

Камерите за видеонаблюдение във Варна не се поддържат от две години насам. Това заяви за chernomore.bg Владимир Тонев, представител на община Варна в дружество “Ефкон”, чиято собственост са системите за наблюдение в морската столица. Той уточни, че голяма част от камерите не работят, а тези които функционират към момента действат единствено благодарение на това, че са устояли на времето.

Община Варна е миноритарен собственик в дружеството. Фирмата, изградила системата, отговаря и за нейната поддръжка. “Камерите функционират на самотек. Ако не се скапе дадена камера - работи, но ако се скапе, никой няма да я оправи”, заяви Тонев в прав текст.

Общината има неизпълнен договор с фирмата доставчик. До момента от местната хазна са платени 5 млн. лв. за системата, като остават да се доплатят още 5 млн. лв. на дружеството изпълнител. “Държавата в лицето на МВР трябва да плати тези пари, защото те така или иначе са прекия ползвател на услугата за видеонаблюдението в града”, смята Тонев. Той е категоричен, че община Варна няма възможност да доплати тези пари и то за функциите на полицията.

 От Областната дирекция на МВР в морския град коментираха, че те са само ползватели на системата и не отговарят за нейната поддръжка. “Осъществява се постоянно наблюдение от контролния център, който се намира в сградата на Областната дирекция”, категорична бе пред chernomore.bg пресаташето на местната полиция Ивана Милева.

Автор: Любомир Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: камериВарнаподдръжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Къде е КАТ преди 9 години
Защо КАТ не плати да ползва и поддържа системата? Пари от глоби има предостатъчно, но отиват незнайно къде. Министърът правилно спря измисления конкурс за купуването и монтирането на нови камери по пътищата поради явната далавера на фирмата, спечелила конкурса. Ама пресата нищо не надуши от тази "обществена поръчка". Покрай създаването на нови дирекции и преобразуването вътре в тях, нещата се замазаха, но хората, които играят останаха и даже са на по-високи постове.
2
0
 
3
 
! Отговори
един от маалата преди 9 години
типично за бълхарина,сега да видим кой ще му е виновен пак---хахахаха
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре е, че се разтръбява негодната система за вдеонаблюдение. Ще се има предвид от бандитите.