Над 7000 деца до 4 клас отпадат от училище у нас

Причината са бедност и липса на подкрепа
5 ное 2014 16:10, Анисия Иванова
7
Над 7000 деца до 4 клас отпадат от училище у нас
Архив: Булфото

Над 7000 деца от 1 до 4 клас годишно не продължават образованието си у нас. Причините са бедност и недостатъчна подкрепа от семейството, каза във Велико Търново Елена Атанасова от УНИЦЕФ - България.

В стара столица се провежда международна среща на общините приятели на детето. В нея участват държавни институции, неправителствени организации и около 30 общини. Мрежата обединява над 800 града от цял свят, като 17 от тях са в България, уточни Атанасова. Днес предстои да бъдат одобрени най-новите членове на
мрежата - Сливен и Гоце Делчев, допълни тя.

За да членува в организацията, всяка община трябва да отговаря на девет критерия, сред които най-важни са осигуряване на стабилна среда за развитие на децата, достъп до здравеопазване и образование и отделни бюджетни средства за подпомагане на инициатива, свързано с детското участие в живота на общността.

Срещата е част от поредицата прояви в България и по света, посветени на 25-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безумната ни образователна система, в която само децата, чито родители се занимават с тях имат успех. Защо е тази "преса" не мога да разбера, материала трябва да се опрости, да се даде възможност на децата да са креативни, да мислят, да се развиват, а не да седят по 30-40 мин. на чина и ако мръднат да им се крещи и да им се пише забележка.Гледах едно тв предаване за училище из бедна Африка, децата в шарена, весела обстановка учеха под формата на игра и забавления, с униформи работещи в екип.
3
0
 
3
 
! Отговори
Леле преди 9 години
Не е от бедност, а от безумните изисквания и програми. Е въведоха изпитите, и какво? И Дамянова вече беше и е виновна за това, но - пак ще бъде.Вие си я избрахте. Фирмите з апособия ще печелят, вие си мълчете.
2
0
 
4
 
! Отговори
А преди 9 години
Един път да сме на първо място но за жалост по бедност
1
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Девет критерия-7000 отпаднали!?Стрхотна логика и качество на работата щом до там сте я докарали!Продължавайте докато стигнете 9 критерия-9000 отпаднали,че и да го надминете!