Запалилият се мъж в Сандански е психично болен

Според кмета на града става дума за нещастен случай
Обновена: 5 ное 2014 10:05 | 5 ное 2014 10:05,
11
Запалилият се мъж в Сандански е психично болен
Снимка: архив, Булфото

Запалилият се 48-годишен мъж в Сандански е с психично заболяване, потвърди кметът на община Сандански Андон Тотев пред "Фокус".

Още по темата

Както Dnes.bg писа, вчера около 17.00ч. се самозапали мъж пред църквата "Свети Козма и Дамян" в Сандански. Пострадалият е с 25% изгаряния по цялото тяло.

По думите на кмета на Сандански мъжът прекарвал цялото си време на гробището. Той се казва Николай. Мъжът обикаля и се прехранва с храна от помени, оставена на паметниците в гробищния парк.

"Момчето е със сериозни психични отклонения, усмихва се на хората, които среща на гробищата, но поведението му е на психично болен човек", добави Тотев.

Според кмета не става дума за ритуално самозапалване, а по-скоро става дума за нещастен случай.

Мъжът е с опасност за живота в Пирогов, но състоянието му е стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то и новия-стар премиер е психично болен, но никой не смее да пише по този въпрос.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то така е най-лесно -всички са луди. Помните ли: "Свестните у нас считат за луди" Човекът го е казал още преди 150 години
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е психично болен, но не е прибран за постоянно в някое здравно заведение, значи си има настойник - някой, който отговаря за него и преценява как да бъде харчена инвалидната му пенсия. Този настойник също носи отговорност, но още по-виновни са институциите, които имат задължението да следят какво се случва с подобни нещастни, болни хора, които не могат да отговарят за себе си, нито могат да работят, за да си осигурят издръжката.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възможно е наистина човекът да не е добре с главата. Това могат да потвърдят или да отрекат онези хора, които го познават.Но тогава възниква въпросът, нормално ли да бъде оставен подобен човек всеки ден да се скита сам из гробището? Ако наистина е с психични проблеми, колкото и кротко да се държи, не знаеш какво може да направи в даден момент. Такъв човек е потенциална опасност и за себе си, и за околните.Значи и управата на гробищния парк, и полицията не са си свършили работата!