Учениците пият, пушат и пробват дрога, сочат данни от Троян

Младежите признават, че са се напивали над 20 пъти в живота си
Обновена: 11 ное 2014 15:18 | 11 ное 2014 15:15,
3
Учениците пият, пушат и пробват дрога, сочат данни от Троян
Снимка: архив Булфото

Голяма част от учениците пушат и пият редовно и са пробвали наркотици. Това показва проучване в троянски училища. В изследването са участвали 298 ученика от 9 до 11 клас, съобщават от общинската администрация, цитирани от БТА.

Още по темата

Според данните от проучването в 9-ти клас вече има оформена група от сериозно и редовно пушещи млади хора. 45% от учениците в Троян са палили цигари през последния месец. Половината от участвалите в изследването се признали, че могат лесно да си купят цигари.

Пълните въздържатели от алкохол в тези възрастови групи пък са малцинство, показват още резултатите. Голям процент от учениците са доверили, че са употребявали алкохол през повече от 20 дни последния месец. Младежите са признали и че са се напивали 20 и повече пъти през живота си.

Употребилите алкохол през последния месец ученици от 9 клас в Троян са 78 на сто, показва още изследването.

Малко над 20% от учениците доверяват и че поне веднъж са опитали марихуана. За  останалите наркотици процентът е по-нисък, но има устойчива група на редовно употребяващи такива вещества, обясниха още от администрацията.

Изследването констатира и притеснително високия процент на вербално насилие от ученици към учители, както и обратното.

Проучването е направено по искане на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Районно управление "Полиция" в Троян. Анализът е изготвен от Българския институт по зависимостите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Преди 25 години също преди 9 години
се водеше люта битка в тази област. Гимназистите масово пушеха, по купони се пийваше, имаше и наркомани, но бяха рядкост.Като прочетох заглавието ме досмеша. Спомних за едно свястно, но буйно момче, което беше изключвано заради подобни прояви и смени няколко гимназии, макар че беше добряк (въпреки участията си в обичайни момчешки тупаници). При поредното му изключване, даскалът по физическо си изтърва нервите и обяснявайки на свой колега защо изключват момчето, изкрещя "Пуши, пие, бие се, ее!"
1
0
 
4
 
! Отговори
A преди 9 години
Това не е само в троян ами как да има здрави деца ,те пощуряха съвсем