Студът повреди 14 електропровода на ЧЕЗ в Северозапада

Във Видинско над 9000 души са без ток, в Монтанско - около 3000
2 дек 2014 11:55, Анисия Иванова
5
Студът повреди 14 електропровода на ЧЕЗ в Северозапада
Снимка: ЧЕЗ

14 електропровода на ЧЕЗ са повредени поради силно обледяване в областите Видин и Монтана, съобщиха от електроразпределителното дружество. Заради повредите във Видинско без ток са 9262 клиента, а в Монтанско - 2907.

Вследствие на студения дъжд, силния вятър и образувалия се лед има счупени дървета, скъсани проводници и паднали стълбове. За локализиране и отстраняване на повредите са мобилизирани 32 аварийни екипа с необходимата лека и тежка механизация и материали, уточняват от компанията.

„Полагаме всички усилия да отстраним авариите в максимално кратки срокове. Процесът по възстановяване на съоръженията е усложнен допълнително от заледените участъци по пътищата в региона. Работим в активно сътрудничество и координация с местните власти.“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

От дружеството допълват, че на цялата територия на "ЧЕЗ разпределение България" на разположение са 270 аварийни групи, оборудвани с нужните материали и инструменти. Осигурена е и необходимата високопроходима техника и специализирани автомобили – автовишки, автокранове и автобагери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
32 екипа за 2 области!Е,няма що.Сцепихте се да съкращавате и сега само пословичната българска търпеливост ви спасява.Иначе щеше да е като в Албания-вън и точка!Докога ли ще търпим това не знам.Човек дори не може да се обади нито на ЧЕЗ,нито на посолството им.Чехите ни отрязаха като потребители и всички нехаят за това.Те са държава в държавата.Ако някой друг го бе направил да са го изгонили и да сме забравили за него.Къде е правителството,комисията за защита на потребителите и ДКЕВР??????????????
4
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Не е студът,защото никъде температурата не е била под -3 градуса.Истианата е,че валя дъжд който замръзна и така много дървета под тежестта на натрупалият се лед паднаха и скъсаха кабели на далекопроводи.Защото след като ЧЕЗ не прочисти през лятото местата където минават далекопроводи сега ще режат дървета и сменяват кабели посред зима.И ние ще стоим на тъмно и студено.Докато търпим своеволията на ЧЕЗ така ще е!Сега дори не можеш да се обадиш на ЧЕЗ или на чешкото посолство.Барикадирали са се!
3
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Така е защото ЧЕЗ само експлоатира мрежата и точи пари от хората а нищо не се инвестира. Аз съм от този край и всеки път като се прибирам с колата ми прави впечатление колко са занемарени стълбовете и жиците. В някои селца има жици от преди 50 г., че и повече. Вече има села които са имали ток от преди 100 г. а сега вече нямат. За сметка на това ЧЕЗ се нагушиха жестоко а БГ правителствата си затварят очите за безчинствата на чехите. ИзЧЕЗвайте, от БГ иначе ще ви бесим по дървета, долни крадци.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли ни чака, когато стане наистина студено? Сега там ако не бъркам беше около минус 2 - минус 4 градуса, а като стане минус 20 или минус 30, цяла България ли ще остане без ток? Не беше така преди да дойдат разните ЧЕЗ, мез ....
1
1
 
0
 
! Отговори
gundi преди 9 години
браво така трябва повече екипи, и матеряли - но увеличете екипите с поне човек повече - много е трудно в тези условия, екип с малко хора и даите бонуси на момчетата те са навън на студът