Река Тунджа край Елхово е близо до критичния праг

В града е свикан кризисният щаб, възможна е евакуация на хората
4 дек 2014 11:19, Анисия Иванова
11
Река Тунджа край Елхово е близо до критичния праг
Снимка, БТА

Река Тунджа продължава да покачва нивото си и вече е достигнала 374 см, съобщиха от пожарната в града. Критичният праг, при който дворовете и мазетата на къщите около коритото на реката започват да се пълнят с вода, е 395 см.

Ситуацията се усложнява от неспирните валежи, които в района на Елхово за по-малко от 24 часа са достигнали 29 литра на квадратен метър.

Още по темата
От сутринта в общината е свикан кризисният щаб за борба с природните бедствия, съобщи кметът Петър Киров пред БТА. Той допълни, че населението в застрашените от наводнения къщи е уведомено за възможна евакуация.

В ниските части западно от града реката е образувала разлив с дължина около два километра. Поради аварии в следствие на заливане на трафопостове електричеството в два жилищни блока в града е спряно, както и водата в близкото село Трънково.

Застрашително се повишава и нивото на притоците на Тунджа - реките Мараш и Мочурица, уточниха от пожарната. Техни екипи са готови да предприемат необходимите действия в засегнатите райони - един квартал в Стралджа, отделни къщи в Ямбол и в селата по течението на Тунджа.

Под полицейско наблюдение е язовирът край елховското село Трънково, който е започнал да прелива. Има опасност от преливане на водоема до село Пчела, както и на други общински язовири в Ямболска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
MANCHO преди 9 години
ABAIIIIIII TYI V IELHOVO LIE
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕлховлияНе познах, знам това.
6
1
 
7
 
! Отговори
Елховлия преди 9 години
До АБВПозна - собственикът на Трънковския язовир е баща на районната прокурорка. Няма случайни хора в схемата ;)
5
3
 
6
 
! Отговори
Елховлия преди 9 години
До АБВЕ какво да стане с язовира в Трънково - взеха бизнеса на един обикновен човек. Фамилията Саракостови в Елхово го играе силово, особено откакто е с герберасткото кметче. Сега ако се скъса стената медиите ще почнат да вият на умряло кой бил собственика, ама що така станало, ама в каква държава сме живееели, ама що институциите не си били вършили работата. А истината е, че където има замесен гербаджия всичко се унищожава. Важно е само да се нагушат с пари.
4
2
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До ЕлховлияАми нали вие си го избирате! Веднага се сещам за едно предаване по тв , което беше свързано с един язовир в с. Трънково мисля, че беше. Какво стана? Всичко затихна. Или няма сигнал до правоохранителните органи? А да не би липсата на сигнал да е свързана с някоя съдийка в районния съд?
3
1
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До АнонименТи си уникален! ГЕРБ ли пращат дъжда?
2
2
 
7
 
! Отговори
Елховлия преди 9 години
Кметчето ни тъпо герберско пак ще се оака.
1
1
 
10
 
! Отговори
Телефонистката преди 9 години
Доизсечете горите да не го мислим вече. Язовирите така или иначе са пълни с шарани. Както и изборните листи.