Ограничават движението на камиони преди празниците

Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик
3
Ограничават движението на камиони преди празниците
Снимка: Булфото, архив

От 18:00 до 21:00 часа в последния работен ден преди Бъдни вечер и Коледните празници – 23 декември и на 28 декември, неделя, от 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през празничните дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Ограничението не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Същите ограничения ще бъдат въведени и в навечерието на Новогодишните празници.

На 30 декември, от 18:00 ч. до 21:00 ч., и на 4 януари 2015 г. - последният почивен ден, от 14:00 ч. до 20:00 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определените направления от републиканската пътна мрежа.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
до - 2 .Има такива забрани в европа.Лятото събота и неделя е забранено.Както и на национални празници.Но там има много паркинги и бензиностанции на които шофьорите изчакват да свърши забраната.Тук искаме забрани но трябва и да има и нужните условия за тяхното изпълнение.А има и държави без забрани които имат много по голям трафик.
2
0
 
2
 
! Отговори
аслан преди 9 години
Еи Алоооо такива забрани нема нийде мои човек, та тука ли.Знаеш ли кви пари идат от транзита нищо че е супер евтин
1
2
 
1
 
! Отговори
ало преди 9 години
Забрана за движение на всички тежкотоварни превози по магистралите, първокласни и второкласни пътища от нула часа всъбота до нула часа в неделя и празничните дни. Другото е популизъм.