Починал е шофьорът на камиона с полицаи, обърнал се в дере

Служителите са се връщали от смяна след охрана на българско-турската граница
Обновена: 26 дек 2014 17:25 | 26 дек 2014 10:19, Камелия Цветанова
154
Починал е шофьорът на камиона с полицаи, обърнал се в дере
Снимка: БТА

Шофьорът на катастрофиралия в района на с. Горно Ябълково, община Средец, камион със служители на МВР е загинал. Това съобщи на брифинг в РДГП-Елхово министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от БТА.

Още по темата
Той уточни, че водачът на камиона Асен Василев Асенов, на 34 години, от Свищов, е бил служител на "Гранична полиция"-Русе.

Мъжът е семеен, с две деца. Близките му са уведомени.

Камионът все още не е изваден от дерето, тъй като на мястотоне може да се разположи специализирана техника, уточни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

От 3.00 ч. тази нощ на мястото на произшествието са следователи от окръжната прокуратура в Бургас, които изясняват причините за станалото.

Образувано е досъдебно производство.

Полицейските служители са се връщали от смяна след охрана на българско-турската граница.

Шестима от пострадалите при катастрофата тази нощ гранични полицаи остават в бургаската болница за лечение.
Двама от тях са настанени в неврохирургията с травми на главата. Други двама са в ортопедичното отделение със счупени крайници и още двама - в хирургичното отделение. Опасност за живота им няма, съобщиха от болницата.

От болницата уточниха, че в периода от 2.40 ч. до 7.30 ч. в здравното заведение са постъпили 12 гранични полицаи, които са получили различни наранявания при преобръщането на камион ЗИЛ-131 край с. Горно Ябълково, община Средец.

Шестима от служителите на МВР са освободени за домашно лечение, тъй като са били с по-леки травми.

Лазавор заяви, че въпреки нараняванията и психическия стрес, полицаите са направили всичко възможно, за да спасят своя колега, затиснат от кабината на камиона, но не са успели.

Ще бъде променена организацията на охраната по участъка от границата, където през нощта се случи катастрофата.

"Целта е да преодолеем последици от тежкия инцидент, без това да се отрази на ефективността на нашата работа", поясни главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: болницакамионМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
4
 
! Отговори
Шопа преди 9 години
Правилно! При рискови участъци возещите се слизат и вървят пеша след колата докато се излезе на безопасен терен.Водачът трябва да е висококвалифициран и подготвен а при обръщане на колата ще пострада единствено той а не и пътниците-това е правилното а не онези отзад да се разпяват а пишман-водача да ги прати в дерето.За Зил131 не говорете глупости защото 25г съм бил с него по всякакви терени.Шофьора не е бил подготвен -в това е проблема!
90
3
 
1
 
! Отговори
до Петров преди 9 години
"при рисков участък пътниците слизат от колата"Мъ той шофьора умре бе!Кабината на руския *** е от тънък лист ламарина! (а може би кашкавал?)Пестили са точно което е важно за хората - щото в СССР човешкият живот не значеше нищо! Такава беше концепцията - затова всичката руска техника трябва да се забрани и нареже за скрап! Нашата концепция на хуманизъм и цивилизационни европейски ценности е диаметрално противоположа - 180градуса!!!
89
3
 
1
 
! Отговори
до Петров преди 9 години
Това, че имало лебедка не значи, че руската техника не е ***.Тоя камион е много висок и нестабилен по конструкция.За това колко е качествен, ефективен, икономичен и безопасен ще замълча, че то е трагикомично - не знам как може в европейска България да се ползват такива ***!?
88
0
 
7
 
! Отговори
Петров преди 9 години
ЗИЛ-131 е високопроходима машина с триосно задвижване и демупликатор за много ниски обороти.Като прибавим моторната лебедка за самоизтегляне и че по време на движение и шестте гуми могат да се помпат и изпускат според терена автоматично,всичко това прави този автомобил универсален всъдеход.Така,че коментари за стара руска техника са абсолютно неверни и неадекватни.Грешката е изцяло на водача заради ниска квалификация и неправилна преценка на терена а при рисков участък пътниците слизат от колата
87
0
 
2
 
! Отговори
до Веско преди 9 години
Ще си мечтаете отсега нататък за медицински екипи ! Ех, мечти, мечти- поне те не изискват пари, нали?
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Г.НиколовКато синдиката ти не е направил нищо, защо не изнесе случая в медиите?Защо не напусна синдиката?Какви са тези кюмбета. Вие джакузита ли искате на границата.И освен това бежанците сами да идват в караулното и да се представят по устав.Вие войници ли сте или заплатаджии?
85
0
 
1
 
! Отговори
kibar.mustafova.3 преди 9 години
Mojete li da si predstavite kakvo ste e ako ne sa tam politsaite.A za tezi kriminalno proyaveni da se pogrijat saatvetnite institutsii.Obiknovenniya politsay nyama dostap do tazi informatsia.Ima institutsii koito da ekstradirat prestapnitsi ot darjavata
84
6
 
14
 
! Отговори
ВЕЕСКО преди 9 години
ПО ГРАНИЦАТА ЩЕ ИМА ОЩЕ ТАКИВА СЛУЧАЙ ТАМ ПОЛИЦАЙТЕ СА ХВЪРЛЕНИ КАТО КУЧЕТА НЯМА МЕДЕЦИНСКИ ЕКИП,НЕДАЙ БОЖЕ НА НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ ДА МУ СТАНЕ ЛОШО И УМИРА
83
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нормално вече една година охраната на българската граница да се поверява на квартални полицаи от цялата страна и то само за да се усвояват евросредства без да се прави нищо. Пълно разследване, защо една година не беше взето адекватно решение. Защо българският полицай се възприема като една банкнота влизаща в нечий"тежък" джоб.
82
5
 
18
 
! Отговори
Г.Николов преди 9 години
БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАЙ СЪМ НЕ ПОЛИТИЗИРАЙТЕ НЕЩАТА ТЪПЪНАРИ ПРЕДИ МЕСЕЦ БЯХ ТОЧНО НА ТОВА МЯСТО.ОБЕСНЯВАХ МЕ НА ПРЕКИТЕ НАЧАЛНИЦИ В ГПУ СРЕДЕЦ ЧЕ ЩЕ СТАНЕ БЕЛЯ ТЕ НЕ ОБЪРНАХА ВНИМИНИЕ ЕТО БЕЛЯТА СТАНА,ПОПИТАХ ГИ КЪДЕ СА НТЛБЕТАТА А ТЕ МИ ОТГОВОРИХА ЧЕ НЕ Е НАША РАБОТА НА ЕДНОТО НТЛБ БИЛА СЧУПЕНА ПЕРКАТА И НЕ МОЖЕЛИ ДА НАМЕРЯТ ТАКАВА,ПЛЮС ТОВА СМЕНИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ 18ЧАСА,ОБАДИХИМЕ СЕ И НА СИНДИКАТА И ТЕ НЕ ПРЕДПРИЕХА НИЩО,ЕДИНСТВЕНО Е ХУБАВА ЛЕГЛОВАТА БАЗА ДРУГО ВСИЧКО Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА.
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли напомня за случая с войничета и камиона от едно време??? Ами тези ако нещо не са се споразумели за цената с каналджиите??? Там се пипа здраво.
80
0
 
7
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
I SEGA KAKVO ?6E PLATQT NQKOI LEV NA SEMEISTVOTO MU .DECATA MU 6E VZIMAT EDNA POVE4E OT "MIZERNA "PENSIQ ,PONEJE BA6AI IM E ZAGINAL PO VREME NA DALG .I 6E ZABRAVQT ZA TOZI ,DOKATO DOIDE POREDNIA ZAGINAL ZA DARJAVATA .....A DECATA MILITE CQL JIVOT 6E MIZERSTVAT ....NIKOGA NI6O NQMA DA SE PROMENI V BG .NIKOGA !!!....POKLON ZA ZAGINALIA MLAD MAJ
79
8
 
5
 
! Отговори
Cenov преди 9 години
Според мен полицаите са били в каросерията. Не е ли забранено ? Толкова пари вземат, няма ли бусове или джипки?
78
1
 
1
 
! Отговори
nar*oza преди 9 години
upoivat vi pak masovo - kakvo li ste vi rejat?
77
0
 
6
 
! Отговори
potresen преди 9 години
S tovaren star kamion se prevozvat patnici......pak pisha tovaren ......vuchkov, lazarov otvorete zdvp i vijte koga moje da se prevozvat patnici v tovarniqt otseg na tovaren kamion.......sega tova ne e li profesionalna da ne kajem napravo prestapna nebrejnost.......sega zaslujavat ama nikoi ot tezi komandirovani momcheta da ne otide tam.....tova e edna perachnica na pari tam se usvoqvat pari oy evrosaiuza......a na policaite granichari im se davat stototinki.......rakovodstvo li ? Xaxa R.I.P
76
1
 
3
 
! Отговори
poyas преди 9 години
edinstveniat chovek s predpazen kolan shofiora li e bil?!
75
2
 
19
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Жалко за човека. Бог да го прости. Къде им разума на тия от МВР да возят хората с камиони? И защо пълно мълчание по медиите? Ако беше по време на управлението на Орешарски 10 *** най вече от Нова ТВ щяха да са на мястото на трагедията и предават директно като бълват змии и гущери по министъра на вътрешните работи и викат оставка. Щяха да отидат във всяко кътче на страната да намерят някой който е написал някъде "Оставка" или е събрал 10 души, които да искат цялото правителството да я подаде.
74
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са се разпенявили ушаците коментирайки. Спокойно бе интелигенти,докато дремете за пенсия и осъзнаете,че сте това, което сте,защото от вас нищо друго не става,току виж отново имаме новина. И да не забравяме, че за тази орда шуробадженакорушветчийска,която се самозатрива от простотия, се харчат над 1,5 милиарда лева годишно, без стойността на щетите причинени от престъпното им действие или бездействие.
73
0
 
3
 
! Отговори
ненее преди 9 години
До Анонимен 94Не не е, това е полигона от "Игрите на глада" !
72
1
 
3
 
! Отговори
сис преди 9 години
до пеши патрул - в Средец ли си бил? Или на друго място. Щото има разлика. Или пък си от системата но от писърушките? ТО ОТ КРАСТАВИЧАР ДО КРАСТАВИЧАР ИМА РАЗЛИКА.