По-малко потребление на ток по празниците отчетоха ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО

Пикът по празниците е бил в неделя вечерта
Обновена: 29 дек 2014 16:44 | 29 дек 2014 16:42, Камелия Цветанова
7
По-малко потребление на ток по празниците отчетоха ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО
Снимка: Булфото, архив

Потреблението на електроенергия на абонатите на ЕВН - България за периода 24 декември - 28 декември 2014 г. включително е по-малко от същия период за миналата година. Тази година за четирите дни са консумирани общо 128 482 000 киловатчаса, което е с 14 601 000 киловатчаса по-малко. Това съобщиха от пресцентъра на енергийното дружество.

Върховото потребление през изминалите почивни дни е регистрирано между 18:00 и 19:00 часа на 28 декември 2014 г., когато според статистиката са регистрирани 1 524 000 киловатчаса консумирана електроенергия.

EVN България напомня, че по време на активния зимен сезон традиционно потреблението на електроенергия се увеличава значително, главно за отопление, топла вода и използване на различни електроуреди.

Специалистите в диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен мониторинг на мрежата.

Общо 76 дежурни екипа на EVN България са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника.

Близо 10% по-малко ток са консумирали пък клиентите на ЕНЕРГО-ПРО.

За петте почивни дни около Коледните празници общото количество консумирана електрическа енергия от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО е било около 82 хил. мегаватчаса. За същите дни на 2013 година са били потребени около 90 хил. Мегаватчаса.

Най-сериозно е намалението на потреблението в областите Добрич и Русе. В област Разград пък е отчетено леко повишаване на консумацията на електрическа енергия през празничните дни в сравнение със същия период на миналата година. Според специалистите на ЕНЕРГО-ПРО, вероятната причина за по-ниското потребление на електроенергия през тазгодишните Коледни празници е топлото за сезона време.

В навечерието Новогодишните празници 70 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО продължават да бъдат в пълна готовност да отстраняват възникнали повреди по електрическите съоръжения в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: токпотреблениеЕВН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ааааааааа не преди 9 години
за да не фалират трябва да се дигне цената на тока ,какво чакат от парламента още коледни ли?
6
0
 
0
 
! Отговори
арчач преди 9 години
Я гасим ламбите , и па арчим !
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да го дигнат още и съвсем ще спреме да го ползваме
4
0
 
0
 
! Отговори
Dari преди 9 години
chestito na bg narod - ot 2015 toka ste e po-eftin s okolo 0.15 lv/kwh i vodata ste e po-eftina s okolo 0.20 lvl :)
3
0
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 9 години
Да ви ...... ***. Как да е по- високо потреблението, като имаше на места лек ветрец и орязаха подаването на електричество с часове. Да ви се не видят и манипулаторите. Като няма ток как по дяволите да се ползва. Колко населени места прецакаха с невероятната си остаряла преносна мрежа. Само им дай пари да събират, а инвестициите се правят на хартия от техни фирми на завишени цени, за да са повече разходите и да се иска увеличение на цената от ДКВЕР.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ,ще вдигнем цената на тока и готово!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я по-малко я инкасаторите са писали по-малко за да нема бунтови и спонтанни изяви