Нямаше значение кой е, те просто искаха да удрят

Пребитият Румен: Ритали са ме, докато съм бил в безсъзнание
Обновена: 5 яну 2015 21:37 | 5 яну 2015 20:11,
75
Нямаше значение кой е, те просто искаха да удрят
Снимка: Dnes.bg

Румен Койчев, който беше жестоко пребит от футболни фенове в Пловдив в неделя, не е провокирал с нищо нападателите си. 16-годишното момче преговори пред Dnes.bg и разказа, че за нападателите му не е имало значение кого удрят, защото просто са имали идея да пребият някого.

Румен не може да приеме и че са продължавали да го ритат, дори когато е бил в безсъзнание.

„За мен това е странното, че докато съм бил на земята, са ме ритали, видели са ме в безсъзнание”, каза момчето пред Dnes.bg.

Още по темата
Осем футболни фенове бяха задържани за побоя над него, срещу четирима от тях прокуратурата повдигна обвинения. Това са 19-годишните Васил Миткулев и Георги Иванов, 16-годишният Виктор Радев и 17-годишният Николай Петров.

Румен беше пребит от агитка от 30 запалянковци. Момчето е с избит зъб, устната му е зашита. Веднага след побоя той си е гълтнал езика. Оживял е само благодарение на непознат, който му помогнал, за да продължи да диша.

Днес младежът беше изписан от болницата.

„Първият ми заби един ритник в гърба, един тукат, после аз си ударих главата в стената до кафето и после нищо не помня.”, разказа Румен за кошмара.

Той е попаднал в засада на уговорен бой между футболни фенове. Твърди, че не е провокирал никого. „Не съм им казал нещо, нито нищо, просто нямаше значение кой е там, те си имаха идея да набият някой”, казва още пребитият младеж. Той и майка му искат справедливи наказания за нападателите.

„Това е простотия, която трябва да спре в най-скоро време, защото и по стадионите няма толкова хора и това е в минус на всички.”, казва още Румен Койчев.

По настояване на главния прокурор Сотир Цацаров, Главна прокуратура наблюдава случая отблизо. До момента са разпитани над 20 човека, като не е изключено в ареста да попаднат още хора.

„Не може просто да биеш някой, да го оставиш в безсъзнание, той може да не е жив този човек, да си заминеш и да си мислиш, че ще ти се размине безнаказано.”, твърди майка му Искра Койчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
Нехранимайко преди 9 години
И аз съм ЗА наказание "военна служба" Това ще ги дисциплинира и ще им даде добър житейски урок.
42
0
 
15
 
! Отговори
хах преди 9 години
Има си обществено полезен труд за такива отпреки, които нямат 18 и е трудно да се осъдят. Колко градинки искат грижа, *** има за събиране по улицата и тротоари трябва да се оправят. И забрана за посещаване на мачове от типа на пробацията - ако го хванат на стадиона дикретно го водят в затвора.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Идея---------------------Много добра идея човече!Който много се бие - 2 години новобранка, да види как се шият листа по дърветата с игла и конец есента, за да не падат
40
0
 
26
 
! Отговори
Идея преди 9 години
Такива трябва да се изпращат след осъждането на 2 години принудителна военна служба в пехотата, да им култивират агресията в полза на обществото.
39
6
 
6
 
! Отговори
адаш преди 9 години
румба има много по смислени неща от това да ходиш на мачове оправиаисе бади зив издрав
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sled celiq toq pobpo i pak e po-krasiv ot gonzo ;o
37
2
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Може и той да има вина, но футболните фенове са утайката на обществото. Живея в Пловдив в квартал на фанатизирани фенове на единия "гранд" и не може някой(който ме познава от дете, а аз не съм фен на никой отбор) да ми се прави на отворен, че имам еди какъв си цвят на обувките. Беше се напил като прасе и с един покльо фен покрай него говори глупости - само защото се познаваме от малки не ги потроших от бой - след седмица ми се извинява - а ако аз бях не 115 кг. мъж, а хлапе..........
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно,че крими елементи от люлин така са си паснали с родната милиция да разпространяват наркотици из София,дори рушат нац.стадион,бият наред,хвърлят бомбички,камъни и седалки по тиквата на простия милиционер!
35
0
 
16
 
! Отговори
крайно време е преди 9 години
На хулиганството да се сложи край!Редовно бандички пребиват някого за собствено удовлетворение.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
varg, не че се намесвам в спора ви, но как ще докажеш че сканираната военна книжда е твоя, а не на някой твой авер?
33
1
 
13
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
И 1 година да лежат пак ще е добре :) с 1 години обществено полезен труд
32
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е опит за предумишлено убийство. И тези които са го ритали да бъдат тикнати за поне 30 години в панделата.
31
3
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
И да има провокация това не оправдава тези 20-30 *** и трябва да си понесат наказанието заопит за убийство!
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot kade idva taq zloba?
29
7
 
29
 
! Отговори
55 преди 9 години
Само свободен режим за оръжията ще оправи нещата...
28
39
 
5
 
! Отговори
ники преди 9 години
не познавам никой от лицата ,но и на мен не ми се вярва,че с нещо не ги е предизвикал. Не може ей така да си стои , и да почнат да го бият. Никъде не пишат към колко часа се случило. Алкохолни проби , на пострадалия и на нападателите. Да подложат пострадалия на детектора на лъжата. Сигурен съм,че момчето. не е така невинно . Не , че оправдая нападателите.
27
11
 
6
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До банкянскияДа, бре да! Тиквуна преди време прати Лилето да се бие с арабите, пардон да преговаря! Борисов е страхливец и ***!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 33Обясних Ви (деликатно) защо е така, дано сте ме разбрали правилно.
25
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ритнеш случайно минаващ човек в гърба ... това може да го направи само много страхливо създание.Страхливите са наи-опасни. те са и най-злобни.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тфнф