Заради студа във Варна слагат допълнителни легла за бездомници в СУПЦ

107 души са настанени до момента в приюта
3
Заради студа във Варна слагат допълнителни легла за бездомници в СУПЦ
Архив: Булфото

Заради рязкото застудяване имаме готовност да поставим допълнителни легла за бездомници в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“. Това съобщи за агенция „Черно море“ зам.-кметът по здравеопазването на община Варна д-р Лидия Маринова.

В момента в СУПЦ са настанени 107 души, като 4-ма от тях са подслонени през последните 2 дни. С резервните легла капацитетът на приюта може да достигне 120 души.

За постоянните обитатели освен топла завивка има и топла храна. За временните продуктите, основно консерви, се осигуряват от частна фирма по линия на благотворителна кампания. Основната цел е скитниците и бездомниците да бъдат прибрани от улиците в най-мразовитите дни, за да се съхрани здравето им.

Не е тайна, че преди откриването на приюта в СУПЦ много от клошарите измръзваха почти до смърт при минусовите температури през зимата и бяха неизменна част от пациентите на отделението по термична травма и пластична хирургия във Военноморската болница или на Спешния център на УМБАЛ „Света Анна“ във Варна. 

Температурите във Варна днес са минус 8 – минус 9 градуса, но се усещат като минус 18 градуса заради ледените пориви на вятъра.

Лекарите препоръчват в студените дни хората да се обличат топло, с шапка и ръкавици, и да не остават за дълго на открито. Много е важно дрехите да са широки, за да се образува предпазващ тялото въздушен слой. Не бива да се допуска също ходене по улиците с овлажнени облекло и обувки.

Автор: Ставри Таргов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НА ФОНА НА РААБОТАТА НА НОВИТЕ СТАРИ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ПОЯВЯВА СТАТИЯТА. ЗНАЧИ ЗА ТАЗИ *** ОТ ИЗТОКА ИМА ВСЯКАКВИ УДОБСТВА А ЗА ИЗПАДНАЛИ ПО РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ ХОРА В БЕДА НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ZASHTO IMA BEZDOMNITSI, A, DEMOKRAdI?