Минусови рекорди в Силистренско: 19° под нулата

Според прогнозата на БАН в неделя ще е 16 градуса
8 яну 2015 14:10,
13
Минусови рекорди в Силистренско: 19° под нулата
Снимка: архив Булфото

Отрицателни температурни рекорди бяха измерени днес в Алфатар и Главиница. Термометрите там са отчели минус 19 градуса. Това съобщи ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Силистра Йордан Чешмеджиев пред „Фокус“.

Още по темата

С измерените днес градуси падат минусовите рекорди от 15° под нулата от 1987 година в Алфатар и 17.3° под нулата от 1990 година в Главиница.

Ниската температура не е създала проблеми, съобщи кметът на Главиница Хюсеин Хамди. Учениците са били извозени навреме до училищата, пътищата са почистени и опесъчени.

Според прогнозата за времето на НИМХ минималните температури утре ще са между  минус 11 и минус 6 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса. За София минималната температура ще бъде минус 8, а максималната - около 2 градуса.

В събота над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превали дъжд, в планините - сняг. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат  между 6 и 11 градуса, а минималните - между минус 5 и 0 градуса. Според прогнозата на БАН в неделя градусите ще стигнат до 16°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: студзима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Балчик преди 9 години
Паля Москвича и тръгвам към СС изкам да пия мастика на кристали на чист въздух
9
0
 
1
 
! Отговори
rusenec преди 9 години
Науме взема ли си хапчетата?Аман от тикви...
8
4
 
0
 
! Отговори
Наум преди 9 години
Силистра Давайте, АТАКА. Обзаложих се и спечелих....Нищо лично към Силистренци. Имам роднини и ПРИЯТЕЛИ там, Набори/от времената когато се служеше в БНА/Да Ви е Честита 2015 година!!!!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Синьоптик :)Правя разлика между най-ниска измерена температура за деня/сутринта в 5.00часа/,това е ТЕМАТА,а не усреднена най-ниска температура на база метеорологични критерии?!- за какво? Деня,5-10часа? За седмица, месец?За най-ниски и съответно най-високи стойности и температурни амплитуди, то се получават други резултати! Данните са коренно различни. Тук си прав.В СС-7/усещане-7/Добрич-4/усещане-8/В Силистра е по студено.Зимата има един феномен-сутрин в 7.00 често темп. са по-ниски от5.00ч
6
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Науме, ти не си добре. И не си добре, защото си от Добрич. Този град е диагноза. Трябваше да кажеш по-рано, за да не се занимаваме с теб. И не стига, че не си добре, ами и синоптик го играеш. Майкооо!
5
1
 
2
 
! Отговори
Абре Науме преди 9 години
Благодаря , че ни разясни , как се мери температура. Кажи и на БАН, че те досега е термометъра на бай Иван от 4-я етаж го правеха!!!А иначе рекордът НЕ Е за цялата страна, а за конкретното място. Най-малкото защото на в.Мусала днес е измерена -27 ....
4
4
 
3
 
! Отговори
Наум преди 9 години
до 3-тиИма строги правила и изисквания за измерване на температура, влажност. скорост на вятъра, точка на оросяване и др.Не става с домашен термометър на прозореца или балкона. За деня в населено място е друга статистика и не за това става дума. Има се предвид рекорд за страната.до 4-ти Внимавал в часовете по география и то много. Русе и Силистра не са най-студените места у нас нито най-топлите:Плевен Кнежа Драгоман,Трън /абсолютен рекорд/ за най-ниска температура. Добричлия съм,и знам какво е
3
0
 
11
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
Науме, тези рекорди не се отчитат както ти си мислиш. Става дума, че на ДНЕШНИЯ ден, 8 януари, е най-ниската температура от всички години на 8 януари. Вече на 9 януари може и -50 да е, но не за това става дума, когато говорят за температурен рекорд за даден ден.
2
11
 
5
 
! Отговори
Наум преди 9 години
Това явление ЛОКАЛЕН Патриотизъм си е чиста диагноза за силистренци. Ако някъде вали, то там е най-много, ако някъде пече- там е най-горещо, със студа също. Крава с две теленца в пловдивско, в силистренско 4+2.... . Примери безчет. Питам аз: бай Сали ли измери рекорда, и спазени ли са условията за измерването?... / греяните ракии и те са от значение /
1
6
 
11
 
! Отговори
силистра преди 9 години
това е долнопробна лъжа,в момента в града е жега плюс 30градуса,всички са по къс ракав и студена бира се лее на корем.