Проверяват съмнителни лица и багажи на гари и автогари у нас

Засилена е охраната след атентатите във Франция
11 яну 2015 08:58,
5
Проверяват съмнителни лица и багажи на гари и автогари у нас
Снимка: Dnes.bg

Охраната по автогарите, гарите и летищата в страната е нащрек след събитията във Франция. В Пловдив се проверяват съмнителните багажи на пътниците, както и съмнителни лица.

Засилена охрана и денонощно видеонаблюдение са мерките, с които се пазят обектите от стратегическо значение в Пловдив, установи репортерска проверка на Dnes.bg.

Повечето пътници използват влак или автобус, за да се придвижват до друго населено място. Заради събитията във Франция много от тях се притесняват да пътуват с обществения транспорт, но го правят, защото нямат друг избор.

„Никога не знаеш кой се вози вътре и един шофьор няма как да реагира”, разказа пред Dnes.bg 20-годишната Антоанета, която всеки ден пътува до Пловдив.

Една от най-натоварените автогари в Пловдив е автогара „Родопи”.

„Имаме над 20 камери, с които наблюдаваме автогарата, но не сме предприели извънредни мерки за сигурност, защото контролът на пътникопотока се извършва постоянно”, съобщи главният диспечер на автогара „Родопи” Мария Лазарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазят чушки.Вчера минах гръцко българската граница на Промахон - Кулата.Българския граничар спеше.Снимах го за спомен.Другия път ще си донеса и хашиша.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе,да :D Искрено се разсмях.Какви са тея глупости?Как смятате ,че сте "затегнали" мерките?Какво...да не би ,леличките от гишетата ,да излязат и да ми проверят багажа?Да не би ,да проверявате всеки един сириец,арабин и т.н?Да не би случайно,полицията по гарите да обикаля и да проверява съмнителните типове,вместо да си чеше ... И да пие кафе ,с предварително изкараните пари от "муфтене" ?Я,се осъзнайте,колко жалко звучи всичко това :Д
2
0
 
8
 
! Отговори
да бе да преди 9 години
Интересно дали и в други страни като кажат, че затягат мерките за сигурност, всъщност все така продлжават да с чоплят носовете. По автогарите има вечер по един сотаджия, който е на видимо предпенсионна възраст и не носи оръжие (и може би по-добре)...тия хора няма да разпознаят тероист, дори да е облечен с тениска "Аз съм ТЕРОРИСТ"
1
0
 
9
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДО ВЧЕРА ИЗМИСЛЯХА ПАКЕТИ ОТ ГРИЖИ ЗА ЕМИГРАНТИТЕ ОТ ИЗТОКА ОСОБЕННО Г-ЖА КУНЕВА. ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНА БЕ ЗА БЪДЕЩЕТО ИМ В БЪЛГАРИЯ. КАК ДА ГИ УСТРОЯТ, РАБОТА ДА ИМ НАМЕРЯТ, ДА ГИ ИЗУЧАТ. СЕГА СЛЕД ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ В ЕВРОПА НЕЩАТА ВЗЕХА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ. ЗАПОЧВАТ ДА БЪДАТ ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО СА ЧИТАВИ ТЕЗИ ЕМИГРАНТИ КОИТО ТОЛКОВА ЛАНСИРАТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ. АМИ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ БЪЛГАРИНА, НЕ Г-ЖА КУНЕВА.