Данъчните в Пловдив продават тон замразено месо

През май иззеха 24 тона картофи и ги дадоха за бежанците
5
Данъчните в Пловдив продават тон замразено месо
Снимка: Булфото, архив

Териториалната дирекция на НАП в Пловдив обяви за продажба на търг един тон замразено свинско месо. Месото е конфискувано, след като собственикът му не е платил наложеното му обезпечение в законовия срок. Според експертите на НАП месото е годно за консумация и до публичната му продажба ще се съхранява при необходимите условия.

Това е втори пореден случай на конфискувана стока от звеното за фискален контрол към НАП-Пловдив след неплащане на наложено обезпечение от страна на задълженото лице, коментират от дирекцията.

Първият беше през май, когато инспекторите иззеха 24 тона картофи, които впоследствие бяха безвъзмездно предоставени на Държавната агенция на бежанците.

От създаването си досега звеното за фискален контрол към НАП-Пловдив е наложило 101 обезпечения, по които са платени над един милион лева. Предприетите обезпечителни мерки са заради неспазване на данъчните и осигурителните разпоредби, свързани с фискалния контрол на рискови стоки, както и за предотвратяване на неплащането на данъчни задължения.

За една година звеното е съставило и 38 акта на фирми - собственици на стоки и превозвачи, заради това, че е била нарушавана целостта на пломбата, поставена от инспекторите на НАП, и заради неявяване на получателя на стоката на предварително декларираните място и час.

Към момента Националната агенция за приходите осъществява мониторинг върху 61 групи стоки с висок фискален риск, сред които меса, плодове, зеленчуци, брашно, захар, олио, млечни продукти и други.


5
Още по темата: месотъргНАП - Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Razdaite gi na pensionerite , ne sam protiv bejancite i te sa xora , no nie nas ne mojem da se izxranim 6te xranim bejanci
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако месото не беше свинско щаха да го дарят на азиатските ислямисти имигранти. Долен нард сме и си заслужаваме съдбата
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, баба с 40 години стаж, 120 лева пенсия и 80 лева сметка за ток няма пари да си купи два картофа, вие дайте картофите на джихадистите да имат сили да избиват децата ни след години.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам една данъчна която работи в бранша вече 4 години. За 4 години тя купи два апартамента и три коли, на името на майка й, дъщеря и и зет и. Това се казва гурбетлък в родината.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям удар,няма що....При цена по фактура надута на 120 %, продава НАП на 100% и всички доволни....особенно държавата с 20%!При това само един тон?!