ДНСК състави 2 акта на главния архитект на Варна

Главният архитект на район “Одесос” също получи 3 акта
1
ДНСК състави 2 акта на главния архитект на Варна
Снимка, архив Булфото

За последните 4 месеца на 2014 г. от органите на ДНСК са образувани общо 5 административно-наказателни производства срещу главни архитекти на територията на област Варна - 3 на главния архитект на район „Одесос“ при община Варна Ивилина Тодорова и 2 на главния архитект на община Варна Виктор Бузев, съобщи Инфромационна агенция "Черно море".

Административно-наказателните производства са за извършени от тях нарушения на нормативната уредба по устройство на територията, установени при проведени административни производства за отмяна на незаконосъобразно издадени строителни книжа.

От съставените 5 броя актове по чл. 36 от Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН) един касае установено нарушение във връзка с отменен мълчалив отказ на главния архитект за съгласуване и одобряване на инвестиционен проект и издаване на разрешение за строеж; 2 акта касаят установени нарушения във връзка с отменени разрешения за строеж, издадени незаконосъобразно, без правно основание за извършване на строителство в чужд имот; други 2 са за издадени разрешения за строеж и акт за узаконяване в несъответствие с предвижданията на действащия Подробен устройствен план (ПУП).

От съставените 5 акта 4 са връчени на нарушителите и по тях са постъпили възражения в законоустановения срок, а един акт е в процедура по връчване.

По всички връчени актове предстои извършване на проверка на установените факти и обстоятелства със събраните по преписките доказателства, в т.ч. и на постъпилите по тях възражения, като образуваните с тях административно-наказателни производства ще бъдат приключени с издаването на наказателни постановления или резолюции за прекратяване, информират от ДНСК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари