Ром от Ягодово написа книга, работи по втора

36-годишният Иван Мирчев обича четенето от дете
31 яну 2015 19:25,
140
Ром от Ягодово написа книга, работи по втора
Снимка: Dnes.bg

Мъж от ромски произход пише романи. Първата му книга вече факт, а в момента пише и втората.

Иван Мирчев е на 36 години, роден и израснал в пловдивското село Ягодово, където живее и до днес.

Поради липса на пари остава със средно образование и винаги е бил строителен работник. От ученическите си години обаче той се запалва по четенето на книги.

„Писането си беше една мечта за мен. Чета от ученическите си години, в 4 клас открих книгите и оттогава съм само с тях”, сподели пред Dnes.bg Иван Мирчев.

Най-голямата мечта на Иван е била да напише собствен роман. Тя се сбъдна и той направи премиера на първата си книга.

„Книгата представлява една комбинация от стихове и разкази, това е една книга за израстването. Втората ми книга е на ромска тематика и представя социалния проблем”, казва още авторът.

Мъжът няма да се откаже от своята страст и твърди, че докато може, ще продължава да чете.

„Любимата ми повест е „Бели нощи” на Достоевски, а иначе от модерните автори любим ми е Стивън Кинг – той е един чудовищен талант за мен”, споделя още Мирчев.

На любов към книгите Иван Мирчев учи и 8-годишния си син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: ЯгодовоИван Мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
28
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 36 Тъй и трябва да е , ЕДИН ЧОВЕК да се оценява по качествата ,а не по етноса ,цвета на кожата ,вероизповеданието ,ръста ...но за съжаление у нас 90% не са като ВАС за голямо съжаление .
14
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ***-програмистПич, щом работиш и живееш почтенно - дреме ми на чорапа от какъв етнос си.А за писателя - Браво и успех с втората книга!
13
0
 
46
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Ами хайде повече роми да бъдат като теб.
12
10
 
48
 
! Отговори
Циганин-програмист преди 9 години
Аз съм завършил Техническия Университет с отличие, имам магистратура.Пограмирам и вземам повече от 4000 на месец.*** съм, както *** е най-добрия кардиохирург у нас, направил първата трансплантация на сърце.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на човека!
10
4
 
19
 
! Отговори
5454 преди 9 години
Браво!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е НОВИНА, също като оня дето върна пари (и го набиха, колегите му за това) и като КАТаджията, дето отказа рушвет, като вкарания министър в затвора, и като промяната да се гласува с мажоритарен вот... Опаа извинявам се- последните две още не са се случили!
8
0
 
21
 
! Отговори
Vasko преди 9 години
Браво! Така трябва да се живее, залагайки на мисленето. За разлика от някой писали тук смятам, че Стивън Кинг е писател който е способен перфектно да разкаже всяка една история и специализацията му в жанра на хоръра, колкото и да изглежда елементарен и безсъдържателен на пръв поглед, не означава, че е писател на по - долно ниво, от Достоевски например. Соред мен да си добър писател означава да си добър разказвач на истории.
7
7
 
27
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Да един *** е написал книга и харесва Стивън кинг.Не взема наркотици не обира бабички не краде но въпреки всичко не се харесва на повечето българи.Защото е ром.Всеки народ заслужава съдбата си.
6
0
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Изкуство е,да не се пишат...дебели книги.Няма нищо по...тънко от мълнията и нищо по...малко от искрата,но тъкмо по...искри и...мълнии се познава писателят.Г.Брандес
5
17
 
8
 
! Отговори
роза преди 9 години
Браво на този ром,но защо му трябваше да се излага като каза,че Стивън Кинг бил голям писател. Стивън Кинг пише едно книжле за седмица. Това е посредствен писател с една,две свестни книги. 99% от творчеството му е за псевдо книжки с идея за бързи и максимални печалби. Добре,че не каза Д. Кунц,че излагацията щеше да е тотална.Иначе,адмирации за този ром,който е научил поне бг.език.
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напишете поне заглавията за да мажем да си я купим и поне да подкрепим човека в това прекрасно начинание, а не разни НПО-та, които и без това имат подкрепа от другаде
3
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ром пише книги. Премиер чел само една книга през живота си.
2
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, Боже, защо няма повече такива роми?
1
13
 
66
 
! Отговори
emi преди 9 години
браво на човека