Ром от Ягодово написа книга, работи по втора

36-годишният Иван Мирчев обича четенето от дете
31 яну 2015 19:25,
140
Ром от Ягодово написа книга, работи по втора
Снимка: Dnes.bg

Мъж от ромски произход пише романи. Първата му книга вече факт, а в момента пише и втората.

Иван Мирчев е на 36 години, роден и израснал в пловдивското село Ягодово, където живее и до днес.

Поради липса на пари остава със средно образование и винаги е бил строителен работник. От ученическите си години обаче той се запалва по четенето на книги.

„Писането си беше една мечта за мен. Чета от ученическите си години, в 4 клас открих книгите и оттогава съм само с тях”, сподели пред Dnes.bg Иван Мирчев.

Най-голямата мечта на Иван е била да напише собствен роман. Тя се сбъдна и той направи премиера на първата си книга.

„Книгата представлява една комбинация от стихове и разкази, това е една книга за израстването. Втората ми книга е на ромска тематика и представя социалния проблем”, казва още авторът.

Мъжът няма да се откаже от своята страст и твърди, че докато може, ще продължава да чете.

„Любимата ми повест е „Бели нощи” на Достоевски, а иначе от модерните автори любим ми е Стивън Кинг – той е един чудовищен талант за мен”, споделя още Мирчев.

На любов към книгите Иван Мирчев учи и 8-годишния си син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: ЯгодовоИван Мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
14
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
"Поради липса на пари остава със средно образование и винаги е бил строителен работник'Че той какво иска - някой да му плаща да завърши висше. Просто трябва да се понапъне както всички нас.
34
2
 
21
 
! Отговори
Венета преди 9 години
Браво! Успех! Прекрано е да има хора, които мислят и действат за да сбъднат мечтите си, да създават някакво ниво на култура у дома, без значение от условията, приказките, политиката.. Иване никога не се отказвай, не се предавай, не се опитвай да се харесаш или да бъдеш приет - бъди себе си. Обичай това, което правиш и семейството си. Никой не може да ти отнеме силата на мисълта, всичко друго отива в канала на времето.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЗАКЛЮЧЕНИЕ - да все по-нормални, взеха да раждат на 12 - много се развиха, а българите тотално изпростяваме, защото въпреки всичко ги търпиме и храниме! - и не ми трийте поста, моля!
32
7
 
21
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ преди 9 години
От прочетената статия и в последствие коментаристигах до едно заключение:*** стават все по нормални и започват да се развиват, докато ние българите започваме тотално да изпростяваме.Поздравявам Иван. Ще си купя книгата му. А на простите пишл...ци дедо само плюят ще им пожелая да злобеят до вкисване.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да не сте объркали датата бе, хора? първи февруари е, не първи април! иначе и аз познавам един ром-академик , сега си академикства в РАН /нещо като БАН/
30
4
 
5
 
! Отговори
Bravo преди 9 години
Bravi i na izdatelite na knigata
29
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 9 години
Четенето на книги разширява вътрешния свят на хората, независимо къде са се родили, при какви условия са живяли или с каква етническа принадлежност са. Четенето обогатява въображението и те кара да мечтаеш за по-добър живот, прави те по-добър човек, защото можеш да видиш света през очите на другите и да почустваш техните желания и болки. Ето едно работещо средство за решаване на проблеми - грамотносттта и любовта към четенето. Този млад мъж вече е успял, защото върви по верния път.
28
2
 
24
 
! Отговори
художника преди 9 години
Браво на теб Иване! Ама, като пишеш хубавите си книжки, кой ще ги прочете? Твоите хора са неграмотни. Как ще разберат какво си написал, за да те оценят?Хубавото е, че ще научиш и детето си да чете, дано пък то запали и други деца около себе си.А дано !!!
27
3
 
6
 
! Отговори
mrusen ciganin преди 9 години
bravo jiv i zdrav da si !!!
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е да има такива хора.
25
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на човека!
24
3
 
26
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Браво на момчето!Хайде сега да напишете и заглавието на романа,та да си я купя.Иначе как звучи-социално......
23
1
 
36
 
! Отговори
реалист преди 9 години
"Ром написа книга"! Това безспорно е сензационна новина, но как се казва книгата за да я прочетем?!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 56Ти живееш за или заради други.Искаш или не искаш.Инфантилно е да се мисли,че нещата са отделни.. и безмислени.Най-малкото което е замисли се за тази книга която е толкова противоречива ,че няма на къде.Очевидно ,че щом авторът я е написал има нужда някой (за предпочитане повечко) да я купят и прочетат.Този който я издава в печатницата също,този дето прави хартията мастилото този дето я продава онлайн или в книжарницата.Просто авторът има нужда "да си изплаче болката".Не усещаш ли?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 53Уоу,не знаех,че човечеството вече си го обединил та и универсални смислености трябва да изтъквам,че и заслуги.Освен това недей с тия изтъркани фрази "ти си консуматор". Ти случайно нямаш ли нужда от храна вода,електрическа енергия дрехи или забавление?"ти си консуматор"... пич, и планетата земя е консуматор ама ти е хубаво на нея нали?Консуматор... странна дума..Ти случайно да не си ел техник?
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Винету чел ли е?
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49Винаги има смисъл.Най-малкото един живот е толкова кратък,че човек да разбере всичко или да няма какво да научи или ново да разбере.Освен това щастието е голям житейски смисъл.Удоволствието,насладата,положителният резултат от добре свършена работа,разгадаването на тайните на космосът и вселената.Има положителни неща на тоя свят заради които животът има смисъл.Със знанието идва и прозрението.След това нови задачи,нови цели,нови "звезди"... Важното е човек да има желание :)
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееее, Иване, що си единствен бе, момче? Повече като тебе трябва да има... Успех с книгата, и дано да продължиш да пишеш.
17
5
 
14
 
! Отговори
Fuuu* преди 9 години
Една птичка пролет не прави, батеее!
16
1
 
44
 
! Отговори
Иванова преди 9 години
Браво! Стига с тази омраза, няма значение какъв произход имаш , а какъв път си избрал!