Стихията удари най-силно Смолян, Кърджали и Бургас

В Триград има блокирани туристи, в Поморие падаха дървета
Обновена: 1 фев 2015 16:37 | 1 фев 2015 15:56,
31

Кърджали, снимка: БТА

След силния вятър и поройния дъжд в последните часове ситуацията е най- тежка в районите на Смолян, Кърджали и Бургас. Това обяви пред „Фокус” директорът на „Дирекция оперативни дейности” в ГД „Пожарна безопасност” Първан Секиранов.

В Триград има блокирани туристи, в Смолян дъждът е отнесъл настилката по улиците, два квартала в Бургас са под вода, а в Поморие има паднали дървета и отнесени покриви.

Още по темата
„След определен период от време очакваме да се усложни обстановката в районите Ямбол и Елхово”, обясни Секиранов. Причината е в потичането на водите от язовирите „Копринка” и „Жребчево. „Водосборът, който ще се получи по поречието на р. Тунджа, ще доведе до увеличаване на нивото в Елхово и Ямбол”, стана ясно още от думите на директора на „Дирекция оперативни дейности” към ГД „Пожарна безопасност”.

От кметството в Триград съобщиха, че стихията е блокирала няколко автомобила с туристи. Причината е, че единственият път към селото е затворен от придошлите води на р. Триградска, съобщи БТА. Очакванията са в следващите часове да бъде възстановена проходимостта на трасето към Триград и хората да успеят да си заминат от хотелите.

Спасителни екипи отводняват помещения в хотел и мандра в Триград, чиито първи етажи са залети от наводнението.

Река Триградска достигна 4 м дълбочина днес в отделни по-тесни участъци в селото, обяснява кметът Цветан Славков. Водната  стихия е причинила пропадане на участъци от пътища и улици, разрушени са подпорни стени, но размерът на щетите се очаква да  бъде изяснен утре след оттичане на реката.

Бедствено положение бе обявено днес в област Смолян поради пораженията.

Заради обилните валежи и силни ветрове от последното денонощие, ситуацията в Поморие също е критична, съобщи кметът Иван Алексиев. В общината е свикан кризисен щаб.

Има паднали дървета пред читалище "Светлина 1939" и в двора на училище "Иван Вазов". Силният вятър е срутил и покрива на  читалище "Просвета 1888".

На територията на община Поморие са затворени пътните отсечки: село Страцин - село Просеник; село Горица - село  Гълъбец, село Горица - село Гюльовца. Временно е ограничено движението по пътя Поморие - Ахелой, където платното е залято с вода. От община Поморие препоръчват на шофьорите да използват маршрута село Каменар - Каблешково. От Каблешково в посока към Ахелой пътят е отворен.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев предупреждава гражданите да бъдат внимателни, да се информират подробно и често за метеорологичната обстановка и по възможност да не излизат от домовете си поради опасността от падащи предмети.

Междувременно от МОСВ съобщиха, че няма възникнали критични ситуации вследствие на преливане на язовирите, определени в предаварийно състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E vqrno 4e pri nas e druga Balgariq.v Blagoevgrad slance xorata na van i na nikoi ne mu puka kakvo stava v Borgas,Smolqn .i 4kakvi xora ima..
15
5
 
3
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Наложи се да ходя до магазина с кануто и една гледам една бабичка кара водни ски по асфалта ... беше с тениска на БСП-то.
14
1
 
10
 
! Отговори
друга държава преди 9 години
Ден на национален траур, бедствено положение и наводнения, а вперник - карнавал, кебапчета и греяна ракия.
13
0
 
15
 
! Отговори
От шуменско преди 9 години
През нощта двора ни се е наводнил. Колибата на кучето се наводнило. Животното е скъсало синджира и избягало. Тази сутрин гледам двора наводнен а кучето го няма. За радост преди малко се прибра животинчето. Нямаме и интернет пиша през телефона.
12
0
 
6
 
! Отговори
75 преди 9 години
До vargОт 5 милиарда години,климатът се променя непрекъснато.
11
10
 
12
 
! Отговори
НАИСТИНА преди 9 години
Колко са противни тия чеда на Дявола,които се радват на смъртта на бившия президент Желю Желев и потопите в България.Наистина са ГНУС.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев би казал: Бойко Борисов е вйновен,а Местан би изкрещал: И Цветанов и Цветанов
9
8
 
15
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
България под вода,ама продажниците погребват една зелка.....То много ни върви на зеленчуци-зелки,тикви,пъпеши с големи уши....пък на убитаците-чалгаро-гейбери,комунистите им криви,дето ги няма официално от 25 години-е да,на калпавия *** вълната му пречи-то затва кифлите се бръснат...ама нъпреки бръсненето си и вибратори купуват щото явно не е у вълната само ав ГЕЙБЕРСКАТА ви същност ,АЙДЕ,почвайте олита да ме псуват
8
1
 
19
 
! Отговори
инженер-лесовъд преди 9 години
Навсякъде където имаше дървета или горичка всичко си изсече и построиха сгради с ламаринени покриви и паянтови . Цяла България от най малкия дъжд вече се наводнява . Всичко , което можеше да се изсече се направи и сега олеле майко . Това е подаръка от БСП и ДПС , защото техните необразовани кадри секат гората и зарибяват язовирите . Продължавайте да строите на всяка педя земя и после пак ревете .
7
7
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
За Кърджали не знам но бг *** и тази година ще остане под вода!Както върви Бегето ще стане остров.
6
1
 
15
 
! Отговори
До 12 БАТКА преди 9 години
Човек като е беден и гол като пушка от какво да се плаши:)Добре започна 2015 година!
5
2
 
5
 
! Отговори
БАТКА преди 9 години
НАС НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ УПЛАШИ.
4
7
 
14
 
! Отговори
Депесар-неграмотен преди 9 години
Честито на всички пострадали от БСП и ДПС . Докато обикновените хора страдат ние необразованите и прости кадри на двете партии сечем горите и зарибяваме язовирите . Правим това , защото друго не можем , а не можем защото сме неграмотни . Сега имаме малък проблем , защото изсякохме всичко и нямаме повече работа , но парички си имаме . Ако някой има нужда от помощ утре от 8 ч. пред централите на ДПС и БСП ще раздаваме одеала и вода .
3
0
 
10
 
! Отговори
Старшина Петров! преди 9 години
Мобилизирана ли е 61-ва Стрямска механизирана бригада? Бързо по Тревога... Да изкарват 70 бр.БТР-60 и 200 бр. ЗиЛ 131 Да окажат помощ на Населението!!!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Teпърва ще берем плодовете на собственото си неразумие и алчност
1
8
 
17
 
! Отговори
Yes преди 9 години
Мисля че и природата е срещу българия!