Обстановката в страната постепенно се нормализира

Все още има населени места без електричество
1
Обстановката в страната постепенно се нормализира
Снимка: БТА

Продължават възстановителните работи в много региони на страната след ураганните ветрове и пороите, които сполетяха страната през двата почивни дни. Лошите метеорологични условия причиниха смъртта на петима души.

Продължават да бъдат високи нивата в повечето речни басейни, но валежите намаляват, отчитат от МОСВ.

Обстановката в област Бургас се нормализира, като на територията на бургаски регион има отделни населени места с прекъснато електрозахранване, отчитат от областната администрация. Екипи на ЕVN работят по отстраняване на авариите, очаква се днес до обяд проблемите да бъдат решени.

Още по темата
По пътя Варна - Бургас е въведено ограничение единствено между Ахелой и Поморие, като алтернативният маршрут е през Каблешково, а в обратна посока от Бургас за Варна, пътят е отворен без ограничения. Остава затворен пътят Зидарово-Димчево, община Созопол, обходния път е през с.Извор. Затруднено е и движението в района на с.Приселци. Затворен остава и пътят Айтос-Провадия.

Пристанище и Летище Бургас са отворени.

При дежурния в Областна администрация Бургас не са постъпили данни за бедстващи хора през изминалата нощ. Постъпили са обаче редица сигнали за имуществени щети.

От АПИ отчитат, че републиканските пътища са проходими при зимни условия. Дъжд вали в областите Пазарджик, Благоевград и София. Сняг вали в областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Търговище, както и в района на Боровец. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, обработени и опесъчени. Намалена видимост поради мъгла до 100 м има областите Враца, Търговище и Шумен, както и в района Харманли, а до 150 м в района на Балчик.

Временно се ограничава движението по път III-866 Девин - Кричим при км 68+500, поради свличане на земна маса и паднали дървета, съобщават от АПИ. От там допълват, че път I-9 в участъка Златни пясъци-Балчик, който временно бе затворен, вече е отворен за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: бургаспорои
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Шуменец беше глобен със 150 лв. за добро делоХристо Христов почистил терен и речно корито в село ЛозевоЩе ми чисти кортита на общината мизерника - пандела затаквиа ***...Прочети още на: dnes.bg/stranata/2015/02/02/shtetite-ot-dyjda-po-pytishtata-za-okolo-10-mln-lv.253150