Прелива язовир "Цонево", евакуират 600 души от три села

Борисов: Хората край Луда Камчия да са готови за евакуация
Обновена: 2 фев 2015 21:33 | 2 фев 2015 17:12,
27
Прелива язовир "Цонево", евакуират 600 души от три села
Снимка: БТА

Язовир „Цонево“ в община Дългопол прелива, властите започват евакуация на няколкостотин души от три села. Това обявиха от вътрешното министерство.  

Към засегнатия регион пътуват МВР-шефът Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Очаква се около 600 души от селата Величково, Гроздьово и Дъбравино да бъдат временно изведени и настанени в две училища в град Дългопол.

Още по темата
Екипи от пожарникари и спасители продължат да наблюдават критичните участъци и водните нива на реките и хидротехническите съоръжения в района. Полицейските служители са поели сигурността в евакуираните населени места.

Към момента не се налага евакуация на жителите от селата Долен чифлик, Горен чифлик, Пчелник и Старо Оряхово. Хората от тези населените места са известени, че при нужда ще бъдат транспортирани до безопасно място, съобщиха още от МВР.

Приканват се всички жители на засегнатите от наводненията населени места да спазват стриктно указанията на служителите на вътрешното министерство и правилата за безопасно поведение, допълват от министерството.

Междувременно правителствената информационна служба разпространи обръщение на премиера Бойко Борисов към жителите от района. Министър-председателят призовава всички, които живеят по поречието на река Луда Камчия, да са готови за евакуация "с цел запазване на сигурността на техния живот".

"Създаваме организация, съвместно с местните власти, за опазване на имуществото на гражданите, както и тяхната сигурност", обяви още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е това е дойдат гербавите на власт и вече наводнения и през зимата.
14
0
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Откъде държава ,че да има държавен контрол?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз Цонево ако се скъса , Дългопол ще го търсят архиолози ! Огромен е и зловещ ...
12
0
 
3
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Причината за бедствията са реформите в образованието.Делегираните бюджети и преминаването в по горен клас с двойки.Защо са назначени калинки за управници на язовирите?7 клас - задачиСборник по математика - задачи и решенияБасейн се пълни от две тръби. Ако първата тръба работи 3 часа, тя ще напълни половината от басейна. Втората тръба може сама да допълни басейна за 2 часа. За колко часа ще се напълни басейнът, ако двете тръби се отворят едновременно?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да се евакуира цялото население-това е първия вариант. Втория-да се евакуират всички мутри, турци, гербери, комунисти и въобще всички политици и партийни функционери! Окрадоха тая държава, съсипаха я! И не им пука, че само след 10-20 години няма да са вече тук, а ще горят вечно! Има ли изход, има ли надежда от тая крадлива червено-кафяво-жълто-пимпяна крадлива ***?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може бе, баси безхаберието! Малко дъжд да завали и язовирите прелели, хората издавени. От 2-3г човек да го е страх от дъжда. Какво правите с тези язовири, откъде са ви събирали и са ви сложили да стопанисвате?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държат язовирите пълни и като завали започват да ги изпускат и пари за поддръжка на коритата на реките няма а за саниране за нашите фирми има 1000 милиона.
8
1
 
29
 
! Отговори
М да преди 9 години
Защо При Тодор Живков не преливаха ли. Защото при Бай ти Тошо всеки правеше това което беше Учил. Боко тиквата щеше да си е *** пожарникар такъв какъвто си бил винаги. Ето за това защото язовирите бяха ДЪРЖАВНИ и имаше строг контрол какво къде и как се прави.По Бай Тошово време когато се отсечеше едно дърво се засаждаха две.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защото се управляваше с акъл
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При Тодор Живков защо не заливаха и преливаха
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия, САЩ, НАТО и Варшавският договор са виновни! Не са виновни простите и безотговорни българи, чужденците са виновни!
4
0
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Едните грешат,другите замазват и така си върви славно и велико!
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо винаги щом ГЕРБ дойде на власт цената на тока се увеличава, а язовирите започват да преливат ?
2
3
 
11
 
! Отговори
Жоро Дезертьоро! преди 9 години
Армията мобилизирана ли е? Да изкарат 30бр. БТР-60 и 150бр. ЗиЛ 131... Е стига са го "пазили" тоя бензин за война... Ще вземе да отвугне....
1
14
 
29
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Това е подарък от БСП и ДПС . Техните необразовани и елементарни кадри изсякоха горите и зарибиха язовирите. Това го правят , защото нищо друго не умеят, а за България и на двете анти български партии не им пука . Това е истината другари за плюенето си има червен *** .