Щетите от дъжда по пътищата - за около 10 млн. лв.

Подпорни стени и мостове са разрушени на много места
2 фев 2015 09:54, Надежда Бочева
10
Щетите от дъжда по пътищата - за около 10 млн. лв.
Лазар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Заради проливните валежи само от вчерашния ден по ориентировъчни данни щетите, нанесени на пътната инфраструктура, са за около 10 млн. лева, заяви за Нова телевизия председателят на Агенция "Пътна инфраструктура"  Лазар Лазаров.

Още по темата
Вчера беше изключително тежък ден за българските пътища, масово се активизираха свличания, преляха много реки и много пътища бяха затворени. На много места в страната са разрушени подпорни стени и мостове, каза още шефът на Пътната агенция.

Той допълни, че много пътища бяха затворени, включително и магистрала „Тракия“ на входа на Бургас.

Сега е затворен пътят при Обзор. Там могат да преминават само камиони, които са по-високи, а леките автомобили минават през Дюлинския проход.

Най-тежко е положението в Смолян. По пътя за Телиш около 200 метра подпорна стена е подкопана много опасно. В цялата област има опасност от падащи камъни и Лазаров призова шофьорите да пътуват с повишено внимание и по-ниска скорост.

Вчера е имало и свлачище на пътя за Пампорово, но през нощта пътят е отворен за движение, съобщи той.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: АПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
Другарю 4,като си българин,защо писменият ти български е жаргона на бокто тиквата!? Я се ограмо-ти,после виж как се крадат парите,включително и за заплати на разни скудоумни хрантутници,после помисли с кого и защо искаш да се обединяваш.
9
0
 
8
 
! Отговори
Сиоптик преди 9 години
Добре, че нямаме пътища.Ако имахме, сега щетите щяха да са много повече.
8
0
 
5
 
! Отговори
Балкански манталитет преди 9 години
Българина реагира след като стане белята!И така до края на света.
7
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Така е защото не се обръща внимание на важните неща.Нали уж има пари по евро проекти е хайде де използвайте ги поправете мостовете.
6
0
 
4
 
! Отговори
edin преди 9 години
Пояси над всяко застрашено населено място.Те да отвеждат водата .От опит знам,че ако искаш палатката ти да остане суха,я опасваш с отводнителен канал.Просто е Като 2и2!!!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами инвестирайте в пълна подмяна на такива мостове де. В родния Асеновград ще ви кажа, че от 20 години нито един кмет не си е мръднал пръста за 3-4 моста, натоварени, през които минават хора и трафик ежедневно. Ако паднат, чак тогава ще ги направят. Ремонтираха 1-2 моста, и то колко ги ремонтираха само те си знаят... В България винаги реагираме реактивно, след като стане белята.. дотогава има пари за крадене и това е.
4
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Уважаеми сънародници,мислете с главите си, мислете как да се обединиме, а не как да крадеме, защото лошото тепърва предстои и само ако сме задружни ще успееме.
3
4
 
9
 
! Отговори
млад червен бунак преди 9 години
*** се срива,другари комунисти. Ще трябва да ходим другаде да паразитираме.
2
0
 
9
 
! Отговори
Супер преди 9 години
Щети за около 10 млн.лева! Природата така наказва Бг-то.
1
0
 
9
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Шуменец беше глобен със 150 лв. за добро делоХристо Христов почистил терен и речно корито в село ЛозевоЩе ми чисти кортита на общината мизерника - пандела затаквиа ***...