Бизнесът в Бургас на протест, при дъжд фирмите им са недостъпни

Подлезът при СПЗ се пълнил 2 вода, стигаща 2 метра
4 фев 2015 14:49,
4
Бизнесът в Бургас на протест, при дъжд фирмите им са недостъпни
Снимка: БТА, архив

Част от големите фирми в Бургас, които имат бази в Северната промишлена зона на града, ще излязат на протест утре – 5-и февруари.

Причината за недоволството на бизнеса е лошата инфраструктурата, която години наред създава проблеми в работата на предприятията.

„При всеки дъжд подлезът се пълни с вода, която преминава понякога и 2 метра. Оттам не могат да минават коли, работници не стигат до фирмите. Блокирани сме. Не можем да изнасяме продукция. В СПЗ работят фирми със стратегическо значение за икономиката, имаме продукция за инфраструктурни проекти, която не можем да доставим в срок. Кой ще компенсира загубите - нашите и на работниците?”, питат организаторите на протеста.

Собственици на едни от най-големите фирми в Бургас коментират, че след всеки по-сериозен дъжд те са принудени да спират работа за седмица и да чакат оттичане на водите. „Няколко пъти сме сигнализирали Община Бургас и Областна управа, но нямаме съдействие от тях”, допълват недоволните.

Протестиращите са категорични, че ако и този път проблемът не бъде кардинално решен, те са готови да блокират с камиони пътя за кв. „Долно Езерово”.

Демонстрацията утре ще започне утре от 10:30 ч. на входа на СО МАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко да спре най-после с тия дъждове!
2
0
 
7
 
! Отговори
1 е прав преди 9 години
Парите изчезнаха, нищо няма реално постигнато. Само се сменят бордюри и плочки в центъра, само турска стока, нищо българско. Освен тези изхарчени пари Бургас е до шията в заеми, за 100 години напред.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В герберасткия Бургас потънаха 560 млн от общо 940 за общините (без София) и тия пак са недоволни. Баси и алчните герберастки мафиоти.