Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрял работа

Реакторът е приведен в безопасно състояние
Обновена: 6 фев 2015 18:05 | 6 фев 2015 18:05,
68
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрял работа
Снимка: Архив Булфото

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил изключен от енергийната система на страната.

Има проблем с  генератора, съобщи за БНР заместник-председателят на Агенцията за ядрено регулиране Борислав Станимиров.

По думите му причини за безпокойство няма.

Автоматиката на блока е сработила нормално, приведен е реакторът  в безопасно състояние на около 40 процента. Няма проблеми, всички защити са сработили по логиката, която е предвидена. При такава ситуация не се очакват никакви изхвърляния и промени в радиационната обстановка, обясни Борислав Станимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците спряха да ни поддържат АЕЦ-а и МИГ-овете и за няколко месеца останахме без атомна централа и без авиация.---------Те навремет ги поддържаха пък бяхме на режим на тока, 3 часа има , 3 часа няма, ама ти от къде да го знаеш това, бил си в ташунките на татко си...
33
2
 
7
 
! Отговори
зловещо преди 9 години
През 1998 г. Костов нареди да се зареди АЕЦ Козлодуй с американско гориво и тогава стана страшно! Едва оврадяха реактора!Чехия и Словакия също опитаха, но не стана!В Украйна в трети блок на Запорожката АЕЦ срожихаамериканско гориво и тя едва не гръмна! Имаше изтичане на радиация 22 пъти над нормата! Това е деца!!!!!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Относно МиГ-овете си имаме лиценз да си ги поддържаме, но образованието бълва кадри-*** и за това не можем, за АЕЦ-а вече си прав.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свиквайте, ЕС го е поръчал отдавна. Скоро без АЕЦ
30
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно сме много богата държава - Генератора спрян, а реактоеа работи на 40% т.е. топлим дунава. вече цяла седмица прелива яз ивайловград т.е. вместо да произвежда електроенергия по-лесно е да се пуска към съседите.
29
4
 
4
 
! Отговори
Четенето е трудно преди 9 години
Тория е слабо радиоактивен и е само 1 изотоп, има го и в големи количества не се обогатява т.е лесно се добива, 5000 тона торий могат да захранят годишните енергийни нужди на цялото човечество. Тория сам по себе си неможе да участва в ядрено деление и това е чудесно неможе да експлоадира като атомна бомба. Ториевият горивен цикъл стартира като се добави малко уран 235 или плутоний, да може да рециклира и *** от конвенционалните АЕЦ като се добавя отпадъка към горивото ѝ.
28
1
 
14
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До до 38Забрави Пръмова,най-вероятно тотално да затвори Козлодуй тази ***.
27
2
 
9
 
! Отговори
Тъпак преди 9 години
Триете ми коментара това ме кара да го сложа пак - Тория е слабо радиоактивен и е само 1 изотоп, има го и в големи количества не се обогатява т.е лесно се добива, 5000 тона торий могат да захранят годишните енергийни нужди на цялото човечество. Тория сам по себе си неможе да участва в ядрено деление и това е чудесно неможе да експлоадира като атомна бомба. Ториевият горивен цикъл стартира като се добави малко уран 235 или плутоний, да може да рециклира и *** от конвенционалните АЕЦ кат
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
axa te i drygite shte sprat rysia da vi ostavi bez remonti energiina mafia.
25
2
 
34
 
! Отговори
атомен физик преди 9 години
НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ. ТЕЗИ ДВА БЛОКА ПРОИЗВЕЖДАТ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ САМО ЗА ИЗНОС ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. НА ВАС ВИ ПРОДАВАТ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ОТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТАРИЛИ. ВЕИ И ФОТОВОЛТАИЦИТЕ. ТАКА ЧЕ ВАС НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО НЕ ВИ КАСАЯТ БЛОКОВЕТЕ ДА ЛИ ЩЕ РАБОТЯТ В КОЗЛОДУЙ ИЛИ НЯМА ДА РАБОТЯТ..
24
13
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
По-добре на студено, отколкото втори Чернобил... - на 1-ви май облакът мина през България, а децата излязоха за пролетни цветя... - гадове...
23
3
 
34
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Защото Президентът и Премиерът не спряха да лаят като кученца срещу Русия, без никой да е искал това от тях. Дори така наречените ни западни партньори им се подиграват.Такъв тон не си позволяват нито Меркел, нито Оланд, нито Камърън.Единствено комунистечско-комсомолските недоносчета Боко Тиквата и Росица Помашка.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От опит ви казвам, за 20г. стаж като почне инжинер да ме обезпокоява ставам 10ти по нервен....
21
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже Тиквата и Плевела са много умни и големи слуги на Запада, сега ще си купуваме руски газ от Турция, но не на двойна, а на ЧЕТВОРНА ЦЕНА !
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната провокация на шорошоидите. Искат да ни направат васална територия без енергетика без нищо. Да купуваме всичко от евреите. Те да богатеят, а БГ-народецът да обеднява ... ако има на къде повече.
19
7
 
43
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Руснаците спряха да ни поддържат АЕЦ-а и МИГ-овете и за няколко месеца останахме без атомна централа и без авиация.Къде са нашите хамерикански братя да ни помогнат ? :) :) :)
18
6
 
24
 
! Отговори
Трагедия и ... преди 9 години
... поредното доказателство за катастрофалното, еднолично 3.5 годишно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов, през което Държавата се срина окончателно.
17
5
 
24
 
! Отговори
Operator преди 9 години
До АнонименУестингхаус доставят оборудване за електрическата защита на генераторите на 5 и 6 блок. Сега загря ли? Смениха руските схеми с американски заради политически интереси и блоковете се държат неуправляемо. Баща ми е оператор в АЕЦ Козлодуй и говоря от първа ръка.
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам акво общо има Уестингхаус, след като проблема е в ГЕНЕРАТОРА, а не в реактора. Да не говорим, че и реактора никога не е помирисвал американско гориво.
15
1
 
13
 
! Отговори
666 преди 9 години
Въпросният Борислав Станимиров е човек, подчинен на интересите на Уорли Парсънс в България. Реално го командва жената на шефа на Уорли - Вера Събинова, която работи в АЯР на висока позиция при явен конфликт на интереси и фирмата на мъжа й е редовен изпълнител на консултантски услуги към АЯР. При такива експерти в ядрената безопасност очаквайте още такива случки. Не вярвайте, че централата е най-безопасната в света. ВЕЧЕ НЕ.