Екипи на ЧЕЗ възстановяват тока в части от Западна България

Мокър сняг, лед и паднали дървета причиняват аварии
5
Екипи на ЧЕЗ възстановяват тока в части от Западна България
Снимка: БТА

Аварийни екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването в кв. Горубляне в столицата, както и в част от Панчарево, Бистрица, Железница, вилна зона Ярема и с. Плана.

Причина за прекъсване на електроподаването е авария по електропроводите, които захранват населените места, уточняват от ЧЕЗ. Те тръгват от подстанция Черни връх в София, а краят им е в планина Витоша.

Мокрият сняг, образуваният лед, падналите клони и дървета в планиската част на съоръженията скъсаха проводници на компанията и доведоха да авариите. Електрозахранването в момента на кв. Горубляне е възстановено, кратковременните прекъсвания се налагат за извършване на проби за локализиране на повредени участъци.

Във връзка с честите прекъсвания на тока в кв. Горубляне, ЧЕЗ се ангажира да търси начин за преконфигуриране на схемата на електрозахранване в  района с цел да минимизира прекъсванията, отделяйки планинската част на електропровода, отчитат от ЧЕЗ.

От там допълват, че аварийните екипи работят за остраняване на аварии в 20 населени места в общините Видин и Димово. В област Благоевград се работи за възстановяване на електрозахранването на 15 населени места.

Големи количества сняг прекъснаха електрозахранването в Якоруда и Белица. В района на Петрич придошлата река Струма отнесе 2 стълба на компанията и предизвика смущения в електроподаването.

В Софийска област екипи работят в общините Самоков, Елин Пелин, Своге и Драгоман. В София град засегнати са още кв. Бенковски, кв. Орландовци и Долни Богоров. В областите Монтана, Ловеч, Перник, Кюстендил, Враца и Плевен няма населени места без електрозахранване.

100 аварийни екипа са мобилизирани за остраняване на повредите. Те работят усилено в тежки условия и са снабдени с необходимата високопроходима техника. Служители на компанията са насочени  и за отстраняване на аварии по въздушна мрежа ниско напрежение, причинени от счупени клони на дървета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: видинСофияЧЕЗаварии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
И в тая фирма слагат каруцата пред коня.Първо счетоводство -всичко останало ако остане време и пари, някой шеф дето да е наясно какво се прави лятото!.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махайте ги тези чужди обирджии от нашите земи. Албанците ги изгониха за нула време.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Улиците пак не са почистени