Нямало да приватизират ВМЗ - Сопот

Предприятието било от значение за националната сигурност
2
Нямало да приватизират ВМЗ - Сопот
Снимка: ВМЗ

Въпросът за приватизация на ВМЗ Сопот не стои на дневен ред в Министерството на икономиката. Това увери зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на среща с ръководството на предприятието в Сопот днес.

В срещата участва и народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Методи Андреев. Той заяви, че в този момент предприятието работи добре и то ще остане в забранителния списък за приватизация, тъй като е от значение за националната сигурност на страната.

“Имахме поредица от срещи със синдикатите, на които се ангажирахме, че ще вървим по пътя на оздравяване на ВМЗ Сопот и ще следваме този път”, добави зам.-министър Везиева, цитирана от пресцентъра на Министерството на икономиката.

На срещата ръководството на Вазовските заводи е поставило въпроса за липсата на поръчки към предприятието от страна на Министерството на отбраната. Даниела Везиева и Методи Андреев са се ангажирали да установят контакт с военното ведомство, за да се подготви посещение на министъра за запознаване на място с дейността.

Обсъдени са били и възможностите за включване на ВМЗ Сопот в програми за дуално обучение. Предприятието изпитва недостиг на средни специалисти и висши инженерни кадри. От ръководството увериха, че са в състояние да подготвят поне две паралелки от по 25 души. Зам.-министър Везиева обеща да подкрепи искането за обучение на кадри пред Министерство на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че те гербоухите един път аха да го затрият.....