Мъж и жена са нападнали телевизионен екип в Златица

Двамата са задържани
27
Мъж и жена са нападнали телевизионен екип в Златица
Снимка: Impact Press Group, архив

Мъж и жена от Златица са задържани за нападение над телевизионен екип, съобщиха от ОД на МВР–София.

Около 17.30 часа на 9 февруари в Районно управление – Пирдоп е подаден сигнал от журналист от национална медия, че при заснемане на репортаж в частен дом в град Златица й е нанесен удар по главата.

Полицейските служители установили и задържали извършителите – живущите на адреса 49-годишен мъж и 74-годишна жена.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по пълното му изясняване и документиране продължава.

Пострадалите журналисти са операторът на Нова телевизия Владислав Топчиев, който е бил нападнат с лопата, и репортерът Тина Ивайлова, която отнесла шамар, стана ясно по-рано днес.

Екипът е бил нападнат след репортаж за ходжа измамница, която "разваля магии” срещу 2000 лева. След това тя изнудва хората, които са попаднали в ръцете ѝ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** от телевизията няма никакво право да снима в частен имот. Малко му е само 1 лопата. Да ми дойде на мене. Камерата му ще стане на сол и ще му влезе в *** заедно с микрофона и осветлението. Има си закон и законен ред. Има полиция, съд, прокуратура. Щом има престъпление - сезира се прокуратурата. Журналиста стои отстрани и снима. Задава въпрос на прец центъра на полицията и прокуратурата. Какво ми прави сапунка нахлувайки в частен имот без разрешение. В друга държава киха поне милионче.
11
1
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Всеки случай е различен и за това се води следствие! Често се излъчват репортажи, когато екипите на телевизиите се държат / под предлог че си "вършат работата"/ по вече от арогантно! Нямам понятие какви им са правата, но веднъж като са влезли в един дом и им се каже "ИЗЛЕЗТЕ", те ,какво имат го вече за бащиния ли?
10
3
 
7
 
! Отговори
пп преди 9 години
В редица случаи така наречените журналисти и оператори си заслужават лопатите и шамарите. Даже се учудвам на хората, които разговорят с тях. Обикновено са изключително нахални, задават *** въпроси. Наглостта им няма граници. Така,че по-често трябва да ги поотупват.
9
1
 
4
 
! Отговори
AZ преди 9 години
oshte mnogo shte napadat ta i shte pochnat i da ubivat,ako niama naistina seriozno nakazanie tuk v BG taka shte bade
8
0
 
4
 
! Отговори
Kor4o преди 9 години
stanahme 2-ma s lopatite 6a ima boi
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хорахане-рома са най-многобройната ромска група в България. Те изповядват ислям, премесен с многобройни християнски елементи, като празничната им система включва не само байрамите, но и всички големи християнски празници - Гергьовден (Ерделез), Васильовден (Банго Васили), Тодоровден, Ивановден, дори Коледа и Великден. Говорят романес премесен с множество турски думи, а част от тях използват турски език, заедно с романес. Сред много хорахане-рома се наблюдава преферирано турско самосъзнание - те отричат ромския си произход
6
1
 
15
 
! Отговори
Ганчо от Сливен преди 9 години
пак ли продължават да трият коментари , ей сега идвам с лопата
5
0
 
8
 
! Отговори
дo: 4 преди 9 години
В някои райони на Североизточна България ромите с преферирано турско самосъзнание се наричат уста-миллет. Те говорят турски език, но поради нежеланието на турското население да ги признае за роми са започнали да се самоопределят като етнос различен и от ромите и от турците. Извеждат своя произход от неизвестно племе ковачи, идващи от Афганистан, които в последствие станали най-известните производители на оръжие в цялата Османска империя (Marushiakova, Popov ect. 2001: 39-40).
4
0
 
2
 
! Отговори
do 5 преди 9 години
ok mersi
3
0
 
15
 
! Отговори
лелка преди 9 години
кръстоносец, няма жена ходжа :)
2
0
 
21
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
а бе я някой турчин да ме светне има ли такова чудо жена-ходжа или няма че нещо много странно ми се струва.питам.
1
1
 
13
 
! Отговори
Традиционна култура преди 9 години
Нашият народ има пословица: "Каквото повикало, такова се обадило." тази пословица е част от нашите културни особености.В конкретните случаи през последните години, в някои махали, служебни екипи, които си вършат работата, биват нападани и подлагани на побой - ето такова е "повикало". Следователно, същият вид деяние би трябвало да се е "обадило" като ответна реакция. Вместо това ще ни вкарват в допълнителни разходи за полицаи-придружители на екипите, които отиват в "маалите" по служба.