Преди Св. Валентин влюбени зад решетките заради наркотици

Разследването срещу двамата започнало през декември
2
Преди Св. Валентин влюбени зад решетките заради наркотици
Снимка: архив, Ройтерс

Атанас Ризов и Виктория Трайкова ще изкарат Деня на влюбените разделени, без дрога и зад решетките. Варненският апелативен съд реши вчера като последна инстанция, че единствената правилна мярка за неотклонение на влюбената наркозависима двойка, разследвана за притежание и разпространение на дрога, е задържане под стража.

Двамата са в ареста с определение на Окръжен съд - Варна от миналата седмица, разследването срещу тях започнало още през декември 2014 година. Следствените действия отвели криминалистите в дома на 36-годишния Атанас.

При претърсването полицаите открили и иззели мобилни телефони и електронна везна със следи от хероин по нея. При обиска на Виктория намерили 68 пакетчета с хероин. От края на януари Атанас и 28-годишната Виктория са привлечени като обвиняеми по това досъдебно производство.

Вчера Апелативният съд остави без уважение жалбата на защитата на двамата обвиняеми и потвърди всички изводи на първата съдебната инстанция.

Преценката на събраните гласни, писмени доказателства и материали категорично обосновават предположението, че двамата са съпричастни към тежкото умишлено престъпление, за което се разследват. Притежанието на забранени от закона вещества, предназначени за разпространение, е тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода.

Освен това Атанас е с доста богата биография. Осъждан е 4 пъти за кражби, грабежи, а през 2010 година и за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Затова последното обвинение срещу него вече е при условията на опасен рецидив. Свидетели по делото разказали, че редовно купували хероин от Атанас и от брат му. И този съд споделя извода, че ако е на свобода, Атанас може да се укрие от наказателно преследване или да се опита да въздейства върху неразпитани все още свидетели.

Както Атанас, така и Виктория, са наркозависими. Съдебно-психиатрична експертиза е установила този факт категорично. За да потвърди ареста на Виктория, Варненският апелативен съд се съобрази и с това, че младата жена за четвърти път е включена в метадонова програма, но продължава да се друса с хероин и да пуши редовно трева. Апелативният съд потвърждава извода, че наркотичната зависимост може да е мотив двамата обвиняеми да извършат ново престъпление. Решението на магистратите не подлежи на обжалване.

Автор: Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия да не са българи та им пишете имената , и на 14 :02 се празнува"ЗАРЕЗАН" а не тъпия Св.Валентин научете се накрая кога какво се празнува.