Фирмите, които наемат на черно във Варна, стават по-малко

Неспазването на отпуските и работното време са сред честите нарушения
Обновена: 17 фев 2015 20:17 | 17 фев 2015 20:16, Екип на Черно море
4
Фирмите, които наемат на черно във Варна, стават по-малко
Снимка: Архив Reuters

Броят на сериозните нарушения на трудовото законодателство във Варненска област през последните 4 години драстично намалява. Това заяви за тв „Черно море“ началникът на Инспекцията по труда Иван Иванов.

Той посочи като сериозни нарушения наемането на хора без трудов договор или уведомление до НАП, неплащане на заплати, допускането на служители до необезопасени работни места и други.

През миналата година основните нередности, установени при фирмите и предприятията, са свързани с непровеждане на инструктажи, неспазване на регламентите за отпуските, почивките и работното време.

Иванов съобщи също, че през 2014 г. са получени 712 искания и сигнали, от които 615 от граждани. При немалко от тях хората са потърсили съдействие от Инспекцията по труда за неуредени финансови отношения с работодателя, след като трудовите им правоотношения са били прекратени.

При подобни случаи нашите правомощия са твърде ограничени, тъй като споровете са от компетенцията на съда. Можем да помогнем за решаването на проблемите, когато  хората са все още на работа, каза още Иванов пред тв “Черно море“.

Автор: Ставри Стефанов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ETNA преди 9 години
Обърках темата между тъпите реклами и тъпия кирилизатор :))))
3
0
 
0
 
! Отговори
ETNA преди 9 години
При нас всички кучета са с чипове. Една колежка беше намерила куче преди време, и само за броени часове собственика се появил у тях да си го вземе... Впрочем, колежката ми е безумно смела, защото въпросното куче беше огромен пес.... Не знам с какъв акъл го беше прибрала вкъщи :)))
2
0
 
3
 
! Отговори
пожелание zoff преди 9 години
Нали ако можехме поне в нещо да се обединим, сега нямаше да сме най-лошият възможен пример из цяла Европа по важните теми! Та ние винаги сме тарикати на дребно, от най-простоватите, които не си дават сметка защо не трябва да се прави така. Без да съм врачка мога да ти предскажа един разкол и бунт в новото ТКЗС. Целият ни проблем е в това, че не можем да се обединим. А усилията на хората с опит са в това да измислят още по-фин механизъм за манипулация. Аз не се надявам...
1
0
 
5
 
! Отговори
zoff преди 9 години
Предлагам на всички ,,прецакани,,работещи хора да се обединим в едно ТКЗС по старо му и да подбием пазара на всички прекупвачи и търговци менте и Ви гарантирам всичко ще си дойде на мястото на 44год. съм от 21годишен работя в собствена фирма -дърводелец,какво ли не ми е минало през главата но това което се случва сега минава границите.