Недоволни поискаха по-ниска цена на водата в Шумен

"Плащаме мътна вода на една от най-високите цени"
17 фев 2015 15:04, Анисия Иванова
0
Недоволни поискаха по-ниска цена на водата в Шумен
Снимка, архив БТА

Недоволни шуменци поискаха намаляване на цената на водата заради лошото й качество. На днешната сесия на общинския съвет присъстваха и част от протестиращите срещу мътната вода граждани, които категорично заявиха, че не искат да плащат една от най-високите цени за кубик вода в страната.

Представител на недоволните заяви, че вина за лошото състояние на водата носят държавата, общината и ВИК- Шумен. Вече втори месец водата в Шумен, Велики Преслав и Търговище е негодна за консумация заради повишената й мътност.

"Не сме длъжни да плащаме мътна вода на една от най-високите цени в България", каза на заседанието Валери Младенов от Гражданското сдружение "За Шумен", цитиран от БТА.

Протестиращите поискаха и спиране на делата на некоректните платци към местното ВиК-дружество и сключване на индивидуални договори, в които са описани правата на потребителите при доставяне на некачествена питейна вода.

Областният управител Донка Иванова покани техни представители на среща утре, на която да изготвят предложение до ДКЕВР и Комисията за защита на потребителите за това цената на водата да е съобразена с предлаганото качество.

Тя припомни, че изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен е приоритет за правителството.
Ще бъдат осигурени от МРРБ 400 000 лева за изготвянето на работен проект за пречиствателната станция, след което ще може да се кандидатства за изграждането й с европейски средства, допълни Иванова.

Управителят на местното ВиК-дружество Светлозар Дамянов каза пред журналисти, че намаляването на цената на водата от ДКЕВР "би било прецедент", но това не означава, че не може да се случи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: водашуменнедоволни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари