Няма да се образува производство за нарушения в ски зона Банско

Съоръженията са изправни, реши благоевградската прокуратура
Обновена: 17 фев 2015 19:38 | 17 фев 2015 19:37, Екип на Dnes.bg
5
Няма да се образува производство за нарушения в ски зона Банско
Снимка: Архив Булфото

С постановление от 04.02.2015 г., Александрина Костадинова -прокурор в Окръжна прокуратура гр.Благоевград, след като се запознава с материалите по сигнал номер 25 от 2012 г. по описа на Окръжна прокуратура гр.Благоевград отказва да образува досъдебно производство за съществуващи нарушения в Туристическа и ски зона Банско.

Сигналът е подаден от Любомир Костадинов и Александър Дунчев, служители на WWF – Световен Фонд за Дивата Природа, със седалище гр. Морж, Швейцария. В България световния фонд WWF се представлява от Весела Кавръкова.

В него се твърди, че ски зона Банско се експлоатират ски съоръжения, за които няма издадени разрешения за ползване. В сигнала се посочва допълнително, че са допуснати нарушения при въвеждане в експлоатация на въжени линии и ски влекове (съоръжения с повишена опасност, съгласно член 32 от ЗТИП), както и че са въведени в експлоатация съоръжения за водовземане и ползване, за които няма издадени разрешения от „Басейнова дирекция“.

След три годишни детайлни проверки и проучвания на цялата документация от Окръжна Прокуратура гр. Благоевград заявяват, че:

„В хода на проверката по отношение на съоръженията с повишена опасност е установено, че всички описани в сигнала лифтове и влекове са регистрирани, извършени са им първоначален технически преглед и техническо освидетелстване. Издадени са разрешения за експлоатация и са извършвани периодични прегледи.“

Поради установена липса на нарушения Окръжна Прокуратура гр. Благоевград, прокурор Александрина Костадинова отказва да образува досъдебно производство по преписка номер 1745 от 2010 г. и прекратява същата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Немо преди 9 години
Няма нарушения и това е важното ,страхотна новина!
3
0
 
1
 
! Отговори
Фери преди 9 години
В крайна сметка се установи, че няма никакви нарушения. Айде да ги видя сега платените провокатори "зелените" както ще кажат сега?
2
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ако имаше нарушения, вече да има заведено дело. Стига с тези измислици на WWF..
1
0
 
3
 
! Отговори
BOC преди 9 години
Нови писти и кабинки - ДА!Но с нови фирми и собственици!В противен случай ще си остане монопола на една фирма ЮЛЕН и мноооого високите цени и никаквото качество на услугата.Трябва конкуренция, за да се промени и подобри нещо!Иначе към АВСТРИЯ, ИТАЛИЯ И РУМЪНИЯ!Прекрасни условия и поносими цени!НЕ НА ПЕЧАЛБАРСТВОТО!ДА НА ЗИМНИЯ И ЛЕТНИЯ ТУРИЗЪМ!