БЧК може да окаже помощ на 12 хил. души при бедствия

Помощта стига до тях до три часа
5
БЧК може да окаже помощ на 12 хил. души при бедствия
Христо Григоров. Снимка: архив, БулФото

При евентуални бедствия или аварии БЧК има резерви от всичко необходимо за 12 хиляди души, каза днес във Варна председателят на организацията Христо Григоров. По думите му материалите са в петте склада на организацията, а помощта може да стигне до нуждаещите се във всяка точка от страната в рамките на два до три часа.

2014 г. беше една от най-тежките както за българския народ, така и за БЧК и за институциите, допълни Григоров. Той изрази задоволство, че червенокръстците са успели да помогнат на хората в нужда.

"Служителите и доброволците на БЧК, заедно с момчетата от националната служба за пожарна безопасност и защита на населението, винаги бяха на първа линия", заяви Григоров, цитиран от БТА.

Той посочи, че след апела на БЧК през миналата година българите отново са доказали, че имат голямо сърце и са готови да протегнат ръка.

Така успяхме да съберем пари и материална помощ за 14 милиона лева за хората в нужда и за бежанците.
Един от големите проблеми е, че в България все още няма закон за доброволчеството, допълни Григоров. Според него има шанс настоящото правителство да реши този въпрос.

"Не може, когато станат големи наводнения и всички тръгват спонтанно да помагат, после да има уволнени от работа доброволци", каза Григоров.

Той уточни, че БЧК има 150 хиляди членове и 25 хиляди активни доброволци.


5
Още по темата: БЧКХристо Григоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Дано да не се налага, защото съм сигурен, че за 3 часа само не можете да си съберете персонала на едно място.
2
0
 
2
 
! Отговори
bg2 преди 6 години
Защо БЧК не подсушава наводнените къщи с големите и мощни влагосъбиращи машини, а оставя хората сами да се справят в студа? Да чакаш наводнена къща да изсъхне сама - това означава 3-4 години време. Помощ не означава само храна, вода и одеало, а възможност хората да имат поне едно сухо помещение, в което да живеят в този студен сезон.
1
1
 
2
 
! Отговори
бедстващ преди 6 години
Че то цяла България е в бедствие от 25 години,хайде,що не помагате ????