Отводняват къщи в ромския квартал на Видин

Близо 20 къщи са залети, на места нивото им достига 30-40 см
Обновена: 24 фев 2015 10:14 | 24 фев 2015 10:14, Красимир Ангелов
2
Отводняват къщи в ромския квартал на Видин
Снимка: Булфото, архив

От днес община Видин започва отводняване на част от къщите в ромския квартал "Нов път", наводнени от високите подпочвени води, съобщиха от областната администрация.

Областният управител Момчил Станков ще посети днес наводнените улици в жилищния квартал. Жители на квартал "Нов път" са потърсили вчера областния управител за съдействие при отводняване на домовете им, залети от подпочвени води, а в срещата са участвали представители на живущите на улиците "Синчец" и "Иглика", които са най-засегнати от наводнението.

Близо 20 къщи в района са залети, на места нивото им достига 30-40 сантиметра.

Кварталът се намира в урбанизираната територия на община Видин и в правомощията на местната администрация е да намери трайно решение чрез изграждането на канализационно-отводнителна система, съобщават от областната администрация.

От там допълват, че това е дълга процедура, с която трябва да се ангажират кметският наместник в квартала, Общинският съвет и местната администрация.

На срещата с жители на квартала Станков е обърнал внимание на съдействието, което се очаква от тях, да не допускат отводнителните канали да се пълнят с отпадъци и да се използват за преминаването на превозни средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата да отводнява това и е работата. Но само ако жителите на квартала са си платили месните данъци и такси. Не е мое задължение да им плащам нуждите.
1
6
 
4
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Бе к'во ни пука за това село?!! Кажете нещо за София. Чувам (а и подушвам), че Бойко пръднал два пъти тая нощ! За в медиите няма нищо за това?