10 деца със салмонела в Пловдив

Най-вероятно са яли развалена храна
25 фев 2015 20:50,
7
10 деца със салмонела в Пловдив
Снимка: Булфото, архив

Десет деца от две детски градини в Пловдив са заразени със салмонела. Най-вероятно причината е консумация на развалена храна, доставена от фирмата за кетъринг. Разпоредени са спешни проверки по случая от здравната инспекция и Агенцията по храните.

Заразата е открита първо в детска градина „Червената шапцица", след което се оказа, че има още заболели в ЦДГ Каменица. Общо 10 са заразените, 3 от тях са в болница, а други седем на домашно лечение с антибиотици.

"Салмонелата може да попадне в храната от носител, който е свързан с обработването на храната вторично, може и да бъде и от неправилно съхранение на храната. Според нас единствената връзка с двете детски заведения е фирмата, която извършва кетърингово хранене на децата. За целта сме уведомили Агенцията по храните, която трябва да вземе мерки", заяви за Dnes.bg д-р Милена Коларова от отдел „Противоепидемичен контрол" в РЗИ-Пловдив.

Както от фимата-доставчик, така и от детските градини отказаха коментар по случая.

Пловдивчани обаче си задават въпроса – кой ще понесе отговорност за случая. Предстои да бъдат изследвани още около 60 деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Пловдивсалмонела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Как така от ваксините?
2
0
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Отговорност ли ? Ква отговорност пари няма няма и да има ...ще се яде квот се намери ! Сега и с новия заем някой ще яде черен хайвер не защото е гладен, а защото може .....а други ще се хранят разделно ....единия път от жълтия казан другия път от зеления !
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали скачахте за Демокрация?!Това са и гадните плодове!