Хайде на булките, от 5 до 15 хиляди лева

Калайджии от цяла България се събраха на пазара край Стара Загора
28 фев 2015 20:49,
112
Хайде на булките, от 5 до 15 хиляди лева
На пазара на булки в Стара Загора. Снимка Dnes.bg

Калайджии от цяла България се събраха на ежегодния си пазар за булки край Стара Загора. Всяка година на този ден ромите организират събор, на който момичетата си търсят младоженци, а момчетата си търсят булки. За честно и красиво момиче обаче се плаща скъпо.

"Трябва да е честна първо, трябва да е нормална”, разказа пред Dnes.bg един от мераклиите за жена.

От рано сутринта калайджии от всички краища на България се събираха на автогарата в Стара Загора. Паркингът се изпълни със сергии и десетки момичета за женене. Те привличаха внимание със силен грим, избелени лица и задължителен блясък в дългите коси. Момчетата имаха друга тактика.

Цената на булка е между 5 и 15 хиляди лева. На пазара в Стара Загора обаче се намираха булки и на по-ниски цени. Всички калайджии са платили за жените си, а сумата е израз на благодарност от момчето към бащата на булката, че е отгледал толкова красиво и добро момиче.

„Даваме злато, пари, да вземем булки. 5-6 хиляди, 4 хиляди, зависи от булката. Искаме да бъде малко красива, да бъде честна.”, твърди един от кандидат-купувачите.

Традицията също повелява колкото по-бяла и нагиздена е жената, толкова по-висока е цената. Макар че няма девойка или младеж, които да признаят, че парите са предопределили бъдещия им спътник в живота.

Булките също имат претенции към младоженеца.

„Характерът, начинът на държание и душата – най-важното”, споделя една от бъдещите булки.

Джани Моранди има дълъг опит в търговията с булки. Затова има и собствени критерии за това от кои краища са най-добрите съпруги.

„50 хиляди лева дадох за жени, имам две къщи, имам 22 внучета и не ми върви на жените. Най-хубаво е да вземеш жена от Родопите – много са трудолюбиви и добри. Те са супер сексопълни”, споделя Джани.

Тази година средната възраст на булките се е вдигнала от 14 на 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До Дедо Жених а аз ---170 000
58
1
 
4
 
! Отговори
GALABINHO преди 9 години
TOVA E BRUTALNO
57
1
 
8
 
! Отговори
МАНИЯК преди 9 години
абе тия *** ли продават ...
56
2
 
10
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Този пазар за роби е неморален, в която жени се третират като продаваема стока, а бракът който е установена от Бог институция като търговска сделка, е не само неморален, но и в нарушение на човешките права според Конституцията. И не може някакви допотопни традиции да се използват като извинение за нарушаване на човешките права и моралните закони.А и това е толкова унизително за достойнството и личността не само на продадените и купените робини но и на продаващите купуващите и е грях срещу Бог.
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКОВА ЧУДО НЯМАШЕ И ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ.НО ТОГАВА ИМАШЕ ДЪРЖАВА ЗАКОНИ И МИЛИЦИЯ.А СЕГА НИТО ДЪРЖАВА НИТО ЗАКОНИ НИТО МИЛИЦИЯ.ПЪЛНА АНАРХИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
джуезото и социалните помощи са у чужбината хайде към европата
53
1
 
10
 
! Отговори
дд преди 9 години
язък ... Сидеров и Станишев пак ще минат за по 5-6 лева суха пара!!!
52
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да се продават деца по пазара , КЪДЕ Е Бългаския хелзенски комитет и другите неправителствени правозащитни организации , или те тия работи не ги виждат и това е европейско , цивилизовано и демократично
51
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Робство в 21 век. Срам и пак срам за една европейска държава се тези панаири. Вдигаме вой до небето, че някъде въртели куче, езическо било, скачаме да защитаваме горкото животно, че се стресирало. В същото време пред очите ни под маската на етническа традиция безучастно наблюдаваме робско тържище на доброзорлем непълнолетни "булки". Хелзинския комитет къде е ? Никъде. От тук пари няма да паднат, пък и точно това те толерират, това съвпада с идеологията им.
50
2
 
16
 
! Отговори
Дедо Жених преди 9 години
За булката на снимката давам 150 000лв. Ама ако е честна. Иначе 5лв.
49
2
 
35
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 9 години
22 внучета...Мрачното бъдеще на тази територия е вече абсолютно необратимо.След 20 години ще напиша книгата "Как българите от много ум си загубиха държавата".Ама едва ли ще има кой да я чете - мургавото население масово няма да знае и да говори български език.
48
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хелзинския комитет се занимава с кучетата и бежанците. там са парите. Никой няма да им даде пари, ако повдигнат въпроса за продажба на хора. Това не ги интересува. Няма мъни.Не ме е ясно какъв кометет са, за мене те са високо платени мошенищи и далавераджии.Не знам дали някой вярва в добрите им намерения. Нама такова нещо като съвест, има парли и то много-немъчени. Маниполираш обществото, а там винаги има шарани, които се хващат. Какво по-хубаво от това?
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kude ste pravozashtitnitsi ????!!!! V Evropa takiva prostotii nqma , a vie merkantilni jurnalistcheta nese sramuvate dori i da pishete za tazi uzakonena pedofilia. Plevnichkata i toi ne vzema ,,otnoshenie''toi si otvarq ustata samo za neshta koito haresvat na imperiqta na zloto - Amerika i na zapadnite ,, de-mokrati -geiove .
46
1
 
10
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
NK190 do 192kyde sa prokurorite
45
1
 
12
 
! Отговори
fuckitall преди 9 години
най-важно е булката да е действена ( девствена ) :)
44
3
 
43
 
! Отговори
АБСУРДИСТАН преди 9 години
СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЕТО ВАДЯТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЗА БУЛКИ,ПОЛУЧАВАТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ КАТО "КРАЙНО-БЕДНИ"По рано тези помощи идваха от данъците на българите,а сега идват от новите заеми на Бойко, дето пак българите ще ги плащат
43
1
 
43
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
В момента виждаме педофилия и търговия с хора, позамазани под надслова "традиции"...сКъде са тъпите правозащитни организации? За това ли ви се плаща? Традиция било... Ако е за въпрос, традицияса били също и човешките жертвоприношения.
42
1
 
12
 
! Отговори
насам народеее преди 9 години
Джам прайш, гледало прайш.
41
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Тая на снимката колко струва?
40
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало Хелзинския комитет, къде сте?Защо не се самосезирате?