12 деца с умствена изостаналост се отровиха с храна

Те са настанени в Инфекциозна болница в Пловдив
Обновена: 2 мар 2015 19:52 | 2 мар 2015 19:47,
50
12 деца с умствена изостаналост се отровиха с храна
Снимка: Dnes.bg

12 деца с умствена изостаналост в Асеновград бяха натровени с храна. Те са откарани с линейки днес по обяд до спешното отделение на детската клиника в Пловдив, а по-късно са били транспортирани в Инфекциозна болница.

Децата са на системи, като едно от тях е в по-тежко състояние, но животът му е вън от опасност. По предварителна информация децата са консумирали риба и мляко.

Всичко започва през изминалата нощ, когато едно от настанените деца вдига висока температура. В началото никой от персонала не се усъмнил, че може да е реакция, вследствие на приетата снощи храна. По-късно обаче 12 деца получават симптоми на отравяне.

"В малките часове всички настанени тук получават еднаква симптоматика – болки в корема и отделяне. Те не могат да кажат какво им е и как се чувстват. Бяха транспортирани до отделение в Пловдив, за да им направят изследване и да се установи каква е причината", разказа пред Dnes.bg Манол Манолов - директор на Център за настаняване от семеен тип-Асеновград.

Оказва се, че снощи децата са консумирали рибена чорба, боб и крем с мляко. От центъра отказват да съобщят името на фирмата, доставяла храната.

"Няма да коментирам какво са консумирали, това няма значение, защото не можем да изграждаме хипотези или обвиняваме някого, без да е установено каква е причината за това”, каза още Манолов.

От лечебното заведение съобщиха, че само едно от децата е в по-тежко състояние, но скоро ще бъде стабилизирано. Повечето от малките пациенти са без родители. Децата ще останат в болница за наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Дора преди 9 години
По-добре гладен, отколкото натровен от храна, както се случи с моето дете в немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин.
30
1
 
1
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До Анонимен6В речника няма, но в разговорника я има думата НАТРОВИЛ. И ти си неграмотен....
29
1
 
2
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
""Няма да коментирам какво са консумирали, това няма значение, защото не можем да изграждаме хипотези или обвиняваме някого, без да е установено каква е причината за това, каза още Манолов"Как да няма значение какво са консумирали? Абе тоя Манолов си е направо за затвора неграмотника. Той не знае ли че риба и мляко не трябва да се смесват като храна? И фирмата която е доставила храната - що не са обяснили че не може да се смесва риба с мляко и не могат да доставят. Явно и те не знаят. ***..
28
1
 
3
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Виновни са тези които са им дали да ядат риба и мляко. Аз от малък знам че риба и мляко не трябва да се смесват защото се натравяш. Риба и яйца също не трябва да се смесват защото се натравяш. Що търсите причина за натравянето - те хората ви казаха какво са яли децата. Риба и мляко никога не трябва да се консумират заедно. Виновниците са ясни, да видим дали ще бъдат осъдени. Щото това да натровиш толкова деца си е направо опит за убийство. Що за *** работят в този дом за деца?????
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно е да се каже: натровиха
26
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Името на фирмата доставяща храна е "Шалом балъци". Също така е нетолерантно да се пише "деца с умствена изостаналост" защото веднага се асоциира с еврейски деца, отричане на холокоста и т.н. А сега - Волен Сидеров на власт, край на жидовското робство!
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LUDITE SI HAPVAT OTROVA
24
0
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
До Анонимен 4 Тя и ...Тодора само е полегнала, нито права нито легнала, ама цял свят я пеят така песента " Полегнала е Тудора" Я я намери тази дума в православния Бг речник.
23
2
 
0
 
! Отговори
Лудаци преди 9 години
Ми то мляко не се смесва с риба и боб. Както и кола,царевица и зеле! ПРосто с този коктейл няма как да не ги прережат пърдялниците или пък разстройство.Боба е тежка храна за вечеря!!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
"...Отровиха или Натровиха..." кое е по-граматично бе Илиянчо. Отровиха се подразбира, че са загинали, а натровиха е, че след промивки ще се оправят. Правите ли тази разлика или на времето сте отсъствали в час по граматика ?
21
1
 
8
 
! Отговори
до в. узунова преди 9 години
Май пак те сърби задницата
20
19
 
0
 
! Отговори
В. Узунов преди 9 години
Умствено изостаналите и сираците излизат най -тънко. Една компаньонка струва сумпа пари па сам и безработен. А на тези по някое бомбонче и стари обувки от пред някоя врата и ще има забавление в храстите -Оооооппппп. Някои хора ще караме там ски ))
19
0
 
7
 
! Отговори
TNT AC/DC преди 9 години
Нищо тук в нашата държава не е на ред.По БТВ даваха за злоупотребите във Велинград,евро пари в някои джоб...браво-СРАМВсе пак става въпрос за болни деца.Преди години помогнах с дарение на деца от Русе и съм най-щастливия човек.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли специалист в тези заведения,който определя менюто на децата ?Що за *** трябва да си наистина, за да предложиш точно такава комбинация от храни, качеството -отделна тема ! Дали персоналът е ял същата храна ?
17
0
 
11
 
! Отговори
никой преди 9 години
До Анонимен- "Господи, що за умствена изостаналост е да не можеш да кажеш какво те боли? Това съвсем малки деца ли са, или просто *** от острова на доктор Моро?!"Кога за последно си контактувал с умствено изостанал? При тях възрастта няма голямо значение... има значение степента на увреждане и грижите положени до момента... щом са в този център са изведени от домове, а там принципно няма желаещи да работят за подобряване състоянието на децата....
16
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ZASHTO DA HARCIM PARI ZA TIAH?
15
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOLNITE SA PROBLEM NA DARGAVATA,AKO NE DA UMIRAT
14
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A NA KOGO SANUGNI TEZIIZVANZEMNI
13
2
 
14
 
! Отговори
до яребицата преди 9 години
Мислиш ли че някой ти се връзва *** потомствена туристке по магистрали и околовръстни
12
0
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
БОЛИ ЛИ ***