Велико Търново на крак заради убитата Вероника

Хората започнаха подписка за повече осветление и камери
Обновена: 4 мар 2015 20:05 | 4 мар 2015 19:55,
68
Велико Търново на крак заради убитата Вероника
Снимка: архив Булфото

Стотици великотърновци излязоха навън, за да почетат паметта на 23-годишната Вероника Здравкова. Младата жена изчезна в края на миналата седмица, а вчера тялото й бе открито в река Янтра.

Пред паметника "Майка България" в старата столица тази вечер се събраха приятели и колеги на убитото момиче, съобщи БТА. Навън излязоха и много граждани.

Още по темата
Част от хората инициираха подписка, с която призовават в района, в който е убита Виктория, да се монтират осветление и камери. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията.

Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет във Велико Търново.

Междувременно от общината съобщиха, че теренът около ж. п. гарата, в който е извършено и убийството, е държавна и частна собственост. Предстои среща с областния управител и с представители на Министерството на регионалното развитие, за да бъде решено как районът може да бъде

Утре във Великотърновския университет е обявен ден на траур, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Лекгоступ.

В Стопанския факултет, където е учила Вероника Здравкова, ще бъде обособен кът за почит, а всички часове ще започват с  едноминутно мълчание.

Както Dnes.bg писа ялото на момичето беше открито след тридневно издирване. Една от версиите за убийството е грабеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
16
 
! Отговори
белене преди 9 години
Къде сте сега тези,които анатемосваха Белене,че даже издействаха и пенсии на затворниците!Е,сега ще съжаляваме ,че и ние си нямаме Диарбекир,поне да имахме още урановите мини,за да си заработват поне хляба мръсните убийци!!!!
20
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докоснат ли член от моето семейство ---НИКАКВО ВИКАНЕ НА ПОЛИЦИЯ И СЪД!АЗ ,САМ ---ЩЕ БЪДА И ПОЛИЦИЯЯ И СЪД!САМО ДА СЪМ ЖИВ И ЗДРАВ!ДА ЧАКАШ НА ДЪРЖАВАТА Е ---КАТО ДА ЧАКАШ ОТ УМРЕЛ..ПИСМО!ЩЕ ГО ПРОУМЕЕТЕ И ВИЕ ....АМА ТРУДНО ВИ УВИРАТ ТИКВИТЕ..
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да се върне смъртното наказание за такива престъпления , не затвор а разстрел или обесване
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търновци напишете тук, кои са хората, които дърпат и закачат младите момичета във вашия град. Направете ги известни с реалните им занимания...
17
1
 
20
 
! Отговори
REX 07 преди 9 години
Преди малко на линия във фейса писах на двама адвокати, приятели от Турция и Гърция. Гръцкият ми написа следното - Georgios K."ako ybiis umisleno, dozivoten zatvor, t.e moze sled 25 godini da te pouskat". Ето и турският Ercan D. "stava6 invalid i dojivot v Anadola - grad Van"
16
0
 
12
 
! Отговори
знайко преди 9 години
извинявам се предварително.3ти.МАРТ...ПАМЕТНИКА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ...ЖЕРТВА....младо невинно момче...ГОСПОД ДА СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД БЪЛГАРИТЕ!!!
15
0
 
49
 
! Отговори
ЕК преди 9 години
В *** - държавата на *** , първо се случва нещастието и после се мисли да се взимат мерки , и то ако случайно възникне обществено недоволство !!! Ето утрепали момичето , сега се сещат , че не е осветено и обезопасено , сякаш никой не знае , че там е ТАКА !!!
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте трили мнението на хората!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Превенцията изисква усилия и от гражданите! Да се борим за правата си, да не оставяме на мира властите,когато има дори малък наглед проблем като тази тъмна, безлюдна пътека,близо до катуните, по която е минавала девойката, а вероятно минават и други хора..И ако общината нищо не направи и се измъкне с голи обещания, да й търсят отговорност, защото плащаме с наши пари!!! Но къде у нас такова гражданско общество? Има ли го?
12
0
 
32
 
! Отговори
Черна мъка преди 9 години
Всяко чудо за ТРИ дни! - Това е положението в България!!! Сега ще се по вайкат, ще се по имитира някаква дейност от разни държавни институции и така ... до следващото убийство - отново СЪЩОТО! Нова ЧЕРНА ЗАБРАДКА на нечия майка!А досега, къде бяха всичките тези "загрижени"? У гъбите ли?Всички институции - общински и държавни, са еднакво безхаберни за човешката мъка, страдание и живот! С оправданието - ПАРИ НЯМА! Живите - ОГЪН ДА ГИ ГОРИ! Мъртвите - Бог да ги прости!
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закони има, даже в повече.Полиция няма!
10
1
 
31
 
! Отговори
y преди 9 години
какви камери и лампи бе, закони сурови трябват за да се овладее този башибозук дето вилнее в цялата страна,но нарочно не се предприема нищо това са планове от вън от югоизток, онзи в ст.загора като сгази дете на алея забранена за мпс, какво му направиха нищо,без промени в закона нищо няма да стане,това е
9
2
 
50
 
! Отговори
Rex 07 преди 9 години
Как е при съседите.Точно преди седмица на ГКПП Орменион засякохме гръцки джип и две барети в него, бяха хванали наши *** със сирийци, претрапаха ги от бой, след това на багажника и след 24 часа ги осъдиха на 15 години строг затвор, без право на обжалване или отлагане, в Турция преди 3 месеца някакъв алжирец нападнат студентка около тв студиото на Едирне ТВ. Жандармерията го улови за 20 минути след гонка, за 2 часа дело и в Диарбъкър - 18 години чукане на камъни и яко отзад. Е, така е при тях
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простата истина е, че борбата с престъпността е превенцията.Лошото е, че по полицейските управление никой не може да ви каже какво е туй животно - превенцията.Повечето сричат и са силно неграмотни, но за сметка на това са хора на някой.Успех!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то е резултата от нищправенето на всеки милиционерне е тяхна работатяхна работа е да нищоправят и получват заплатаЗдравейте хора, които правите НИЩО!!!
6
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе какви лампи бе.на този *** му късам главата на площада да видят другите какво ги очаква и тях.убито дете и нови 5 лампи. къде е полицията. снимките на детето да си ги сложат в управлението и да ги гледат всеки ден.това може да и тяхното дете.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nema pravosadie tazi darjava TEMIDE e slepa
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бесене и трепане Е, ние сме демократична държава! Тук не е ясно кой има повече права-убийците или жертвата! А ако някой те нападне с нож и нещата са на живот и смърт, ти нямаш право да го застреляш, дори и да имаш оръжие и разрешение за него. Трябва да изтичаш до вас да си вземеш кухненския нож ! За какво говорим оттук нататък??? Народа кучета го яли.Горките млади хора.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кияците некадърни пак нищо не свършиха. Трамбоваха три дни около реката, протриха си нежните макарички и накрая, както винаги нищо. Един дядо рибар им свърши работата. А тези мърди харчат над 1,5 милиарда лева годишно, като живеят в симбиоза с яркозелените необразовани нещастници, които им осигуряват работа. Няма ли ги едните, изчезват другите. Затова никога не разчитай на *** с шапка дремещ в храсталака.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tрябва повече трепане и повече смъртни присъди, има доста за чистене в тази държава