Велико Търново на крак заради убитата Вероника

Хората започнаха подписка за повече осветление и камери
Обновена: 4 мар 2015 20:05 | 4 мар 2015 19:55,
68
Велико Търново на крак заради убитата Вероника
Снимка: архив Булфото

Стотици великотърновци излязоха навън, за да почетат паметта на 23-годишната Вероника Здравкова. Младата жена изчезна в края на миналата седмица, а вчера тялото й бе открито в река Янтра.

Пред паметника "Майка България" в старата столица тази вечер се събраха приятели и колеги на убитото момиче, съобщи БТА. Навън излязоха и много граждани.

Още по темата
Част от хората инициираха подписка, с която призовават в района, в който е убита Виктория, да се монтират осветление и камери. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията.

Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет във Велико Търново.

Междувременно от общината съобщиха, че теренът около ж. п. гарата, в който е извършено и убийството, е държавна и частна собственост. Предстои среща с областния управител и с представители на Министерството на регионалното развитие, за да бъде решено как районът може да бъде

Утре във Великотърновския университет е обявен ден на траур, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Лекгоступ.

В Стопанския факултет, където е учила Вероника Здравкова, ще бъде обособен кът за почит, а всички часове ще започват с  едноминутно мълчание.

Както Dnes.bg писа ялото на момичето беше открито след тридневно издирване. Една от версиите за убийството е грабеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
46
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Боже господи ....за грабеж отнема ли се живот на човешко същество ? Младо красиво момиче ? За да и вземе някой телефона и парите се наложило да я убие ? Аз лично не вярвам на подобно нещо ....ако криете истината дано бог ви накаже !