Велико Търново на крак заради убитата Вероника

Хората започнаха подписка за повече осветление и камери
Обновена: 4 мар 2015 20:05 | 4 мар 2015 19:55,
68
Велико Търново на крак заради убитата Вероника
Снимка: архив Булфото

Стотици великотърновци излязоха навън, за да почетат паметта на 23-годишната Вероника Здравкова. Младата жена изчезна в края на миналата седмица, а вчера тялото й бе открито в река Янтра.

Пред паметника "Майка България" в старата столица тази вечер се събраха приятели и колеги на убитото момиче, съобщи БТА. Навън излязоха и много граждани.

Още по темата
Част от хората инициираха подписка, с която призовават в района, в който е убита Виктория, да се монтират осветление и камери. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията.

Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет във Велико Търново.

Междувременно от общината съобщиха, че теренът около ж. п. гарата, в който е извършено и убийството, е държавна и частна собственост. Предстои среща с областния управител и с представители на Министерството на регионалното развитие, за да бъде решено как районът може да бъде

Утре във Великотърновския университет е обявен ден на траур, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Лекгоступ.

В Стопанския факултет, където е учила Вероника Здравкова, ще бъде обособен кът за почит, а всички часове ще започват с  едноминутно мълчание.

Както Dnes.bg писа ялото на момичето беше открито след тридневно издирване. Една от версиите за убийството е грабеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 9 години
когато се обърне каруцата пътища много,това съм го забелязал в наща *** и загубена страна,те каквито са в парламента такава е и страната,Т..................РИ голями
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за Българския народ изоставен на прости, алчни и.продажни политици и слежители. От колко години се знае, че това е място на което се върти долна *** и нищо не е направено от Криминална полиция. Професионализма на МВР е близо до нулата от години с малки изключения. Т.н. ченгета продължават да ходят като Рамбовци и да демонстрират власт а всъщност са безидейни и безполезни фигуранти. И е вярна тази приказка-Да му имам акъла на българина след това.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народът е толкова *** и неграмотен, че е направо отчайващо! Не вижда гората, а сламката! Не се бори за адекватни реформи в управлението, които да подобрят работата на полиция, прокуратура и съд! Борят се за повече крушки! Хаха! Ами те *** и на светло убиват-много не им пука на психопатите, а не им пука защото няма държавност и законност!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми то и в този форум се показват потенциалните убийци в нашето болно общество, тези, които непркъснато призовават за размахване на сопи и сатъри. Не е необходимо да будите спящите общинари и останалите блюстители на реда. Престъпниците са наяве.
37
0
 
6
 
! Отговори
Дедо Пешо преди 9 години
Така ли?А за повече затвори и за промяна към смъртно наказание,не се подписват,така ли?? Заблуден народ!!Слагаите камери тогава и осветление,ако това решава вашия проблем!!
36
5
 
2
 
! Отговори
К преди 9 години
Ударите по главата са били в тила и отстрани, което само специалистите могат да тълкуват. Ако убиеца е мигрант и нямат неговото днк можем да забравим, че ще бъде открит и съпричастността му доказана.
35
3
 
11
 
! Отговори
да говорим с факти преди 9 години
Съблечени дрехи,значи 100% е изнасилена или са опитали да я насилват, тя се е борила... 100% трябва да има някакъв генетичен материал под ноктите.Полицията отрича изнасилване-100% лъжат.Защо? Защото са замесени? Много въпроси станаха,а отговори-малко.Май това престъпление ще остане енигма. Щом полицията не може да открие убиеца, трябва сериозна автоматизирана с-***. Всеки трябва да се регистрира и да напише къде е бил. Да задължат и *** да попълнят формуляр.Все едно гласуваш.
34
43
 
8
 
! Отговори
Айдън преди 9 години
Била е бая цицореста. Сигурно цяло Търново я е прекарало.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Seshtate se kak prez srednovekovieto sa lovili vishicite, ako ne tragne balgarskia narod sreshy ubiicte s bratvite i lopatite , sadbata na Veronika nqma da e samo neina. Nastrahva mi kosata kato si pomislq kakvo i se sluchilo na bednoto momiche. Toq *** , deto q ubil i istinsko zlo i ne zaslujava da disha i minuta poveche
32
3
 
30
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Искали да монтират крушки ? *** !!! Искайте да намерят убийците !! Искайте адекватна полиция !!! Искайте адекватно правосъдие... те крушки искали ... МАЛОУМНИЦИИИИИ !!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог-пенсионерЗащо смяташ че са точно двама и искам да те запитам защо смяташ че техния ръст е под165 см.Питам те сериозно ако може да ми отговориш.
30
10
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
С лошо ще го запомните Борисовото време!
29
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
не само този град---цалата страна трябва да вьстане срещу тези мекерета които са на власт ..нема какво да ги чакаме ами грабвайте сопите и бой по тези крьвопийци
28
3
 
15
 
! Отговори
глупости на търкалет преди 9 години
В България е нужна сигорност. Такава каквато беше по времето на Тодор Живков. Смърт за насилниците' работа и сигорни доходи. Хеликоптер вдигнаха за един никаквец а за децата нииищо. Нито крушките нито секс видеото ще опраеят нещо. Нужна е тотална промяна. Осталото е кончита вирус и юалоумие.
27
0
 
16
 
! Отговори
Кой ще разкрива? преди 9 години
До психолог-пенсионер - 30,Само, че кой ще ръководи полицейската акция се пита в задачата: министъра - абдикира, главния секретар - некадърник, останалите - головодници. Изобщо вече МВР е на автопилот - сбирщина от бивши военни - тъпоглави шапкари, парашутисти - на този и на онзи хора, всичките свити в черупките си в страх от неизвестното - кого ще съкратят, кой ще пенсионират при следващата чистка до края на тази година, а за новобранците и администрацията - без коментар!
26
0
 
8
 
! Отговори
az преди 9 години
A be hora vie razbirate li che ot redovia policai nicho ne zavisi.te izpalnavat zapovedi.i che redovnia policai e kato nas i toi semeistvo gleda,zaemi iplacha.imam priateli sred tah.osven tova pri takiva prestaplenia glavnata dumu ima prokurora...taka che otnovo oprahme do sadebnata sistema
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В други сайтове писаха, че същия ден е взела заплата и е теглила пари. Въпросът е, дали ги е изтеглила от уличен банкомат. Ако е така, дали някоя камера е заснела хората наоколо? Може някой да е видял и да я е проследил.Вярно е, че няма логика да я убиват, ако е било само с цер грабеж, ама знаеш ли колко му е акълът на някой примитив? Ако най-напред я е ударил с цел да я зашемети, после може да се е изплашил да не го разпознае в бъдеще и затова да я е доубил.
24
0
 
21
 
! Отговори
даниел стоев преди 9 години
Аз смятам.че е крайно време да се промени съдебната ни система,защото никой престъпник или кандидат престъпник не изпитва страх от закона,тъй като той пъзволява безкрайни интерпретации .Всекидневно ни заливат с криминални събития и коментари от разни адвокати и прокурори на висок юридически стил ,но обществото не усеща че закона е зад честния човек , а по скоро зад скъпия адвокат или корумпирания съдия или прокурор.
23
0
 
11
 
! Отговори
az преди 9 години
Zacho blokitare?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименпоне знае част от миналото и. Даже сигурно знае и кой я е притеснявал /закачал/, но не смее да каже.