Лошото време спря кораби на НАТО да акостират край Варна

Пристанището е затворено от снощи
Обновена: 7 мар 2015 16:09 | 7 мар 2015 12:02, Веселина Йорданова
299
Лошото време спря кораби на НАТО да акостират край Варна
Американският флагман "Виксбърг". Снимка: БулФото

Лошото време не позволи на част от корабите от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО да акостират в пристанище "Варна", заради което се отлага предвидената за днес пресконференция на борда на флагманския кораб - USS VICKSBURG, съобщиха от Щаба на ВМС във Варна.

Пристанище "Варна" е затворено от късно снощи заради силен вятър, затворени за маневриране са и всички плавателни канали.

Американският флагман "Виксбърг" не успя да акостира на Морска гара заради лошото време. Единствено италианската фрегата "Ализео" акостира въпреки силния вятър, съобщи БулФото.

Пет патрулни кораба на НАТО от Втората постоянна военноморска група пристигат на посещение във Варна от днес до 9 март. Водената от контраадмирал Брад Уилямсън група включва американския флагман "Виксбърг", канадската фрегата "Фредериктън", турската фрегата "Тургутреис", германския танкер "Шпесарт" и италианската фрегата "Ализео".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: натоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познайте кой може да "ни" дойде на гости и "кой " ли ще е "домакинът": през гугъла : Геращенко заявил, что в США ему рассказали об ультиматуме Путина
145
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво правят американски кораби на хиляди километри от америка какьв го дьржат тук. тия кьдето са отишли добро не е станало,мамицата им
144
3
 
4
 
! Отговори
Primat преди 9 години
God save America, Нека смирим душите си по време на Великденския пост и да се молим за нашите братя по оръжие, да не би зъл руски пилот на СУ24 да облети отново тези флагмани на мира и да всее смут в миролюбивите им смирени души.
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 233"само толкова ли могат? Да не би да вдигат 3700км/ч? По руската ТВ ли ги видя?"'Въпросното супер торпедо на Русия са казва "Шквал" и развива 200 възела (370 км/ч или 100м/с) под водатаПрочети преди да спамиш, *** ***.
142
2
 
2
 
! Отговори
Наум преди 9 години
До До бранникОт къде да знае, като не чете?...
141
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sw.по-леко, че ще се наакаш
140
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимензнам какво се случи с Доналд Кук в Черно море.---и кво се случи? Посрана *** се правила на мъж със самолета. И какво трябваше янките да го свалят ли? За да може рашистите да ореват света как ги нападат.
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРусия има торпеда които могат под вода да развият 370 км/ч - ПОД ВОДАсамо толкова ли могат? Да не би да вдигат 3700км/ч? По руската ТВ ли ги видя?
138
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам референдум да окачваме по дърветата руските ***. Резултата мисля че е ясен.
137
4
 
13
 
! Отговори
Предлагам преди 9 години
Референдум за излизането ни от НАТО! Понеже ни натикаха там криминално, редно е да излезем от тази терористична организация, демократично. Чрез референдум.
136
4
 
11
 
! Отговори
морски преди 9 години
И природата е против тия гадове!
135
5
 
17
 
! Отговори
42 преди 9 години
СИГУРНО И ВИСШИТЕ СИЛИ НЕ ГИ ИСКАТ У НАС ТЕЗИ НЕЧЕСТИВЦИ, ЗАТОВА ДАВАТ ЗНАК НА БЪЛГАРИНА, БЕЛКИМ СЕ СЪБУДИ...
134
5
 
2
 
! Отговори
9march преди 9 години
goliamo laskane na plajovete ste ima za novia sezon s ruski turisti.;)
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, сега си спомних , "Москва" се казваше измисленият руски кораб клас "Киров " в серияла "Последният Кораб" , явно това е твоят извор на информация , който наричаш "четене"
132
7
 
5
 
! Отговори
hypocritycal преди 9 години
никъде , другарю , не съм си позволил да взема нечия страна , защото просто за мен и двете страни са достатъчно компрометирани . А ти си просто един *** , който по цял ден драска из форумите в подкрепа на " Майка Русия" , страна , която не познаваш и за която не знаеш нищо . Доста *** *** при това
131
4
 
5
 
! Отговори
hypocritycal преди 9 години
флагмана на черноморският флот , крайцера "Москва" е с газотурбинни двигатели , въоръжен е с 16 противокорабни ракети Вулкан , 56 ЗРК С-300ф ,и 4 ЗРК Оса-*** срещу два блока с по 61 клетки Мк 41 VLS способни да изсртелват всичко на въоръжение на американския флот , плюс 8 ракети харпун и различни уръдейни системи включително два модула на системата Phalanx. .Пак повтарям Тикондерога са кораби , които бяха планирани за изваждане от флота през 2013
130
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали им е известно на НАТО че Русия има торпеда които могат под вода да развият 370 км/ч - ПОД ВОДА което няма аналог на практика няма противодействие ако се му на пътя.Айде НАТО за храна на рибите.
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го знам какъв е тоя Хамерикнаски кораб но знам какво се случи с Доналд Кук в Черно море. Припомням Руски Су-24 ОБЕЗВРЕДИ Донал Кук в Черно море и демонстративно направи 12 захождания за атака като през това време кораба е бил напълно безпомощен. В следствие на този инцидент при акостирането му на сушата 27 моряци са подали молби за напускане на флота, дори имаше емоционално изказване на американски главнокомандващ, че руския самолет подкопава военната дисциплина.
128
6
 
2
 
! Отговори
hypocitycal преди 9 години
219 - пишеш на хората да четат , а явно теб самият това те затруднява , "Петър Велики" е единствения действащ в момента руски надводен кораб с атомна енергоустановка , а руският флот планира да го ремонтира и модернизира въоръжението след като приключат с Нахимов .Според самите руснаци бойните възможности на клас Киров са сравними с тези на Тикондерога.
127
3
 
8
 
! Отговори
До бранник преди 9 години
Знаеш ли какво е Бранник? Това е фашистка младежка организация в България създадена от Богдан Филов на 29 декември 1940гд. по подобие на италианската на Мусолини "БАТИЛА" и германската" хитлерова младеж" Ти от тях ли си?