Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море

Посещението във Варна било част от ротационни тренировки
Обновена: 8 мар 2015 18:53 | 8 мар 2015 16:27, Веселина Йорданова
1037
Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море
Корабът "Виксбърг". Снимка: БулФото

При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямсън на пресконференция на борда на американския кораб VICKSBURG.

Още по темата
Уилямсън е командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО /SNMG 2/, която е на посещение във Варна.

Той обясни, че не иска да класифицира поведението на руските кораби, защото по думите му "те си изпълняват техните планове, а ние нашите, и не е имало нищо притеснително", предаде БТА.

Контраадмиралът допълни, че посещението на групата на НАТО в Черно море е планирано през миналата година и е част от ротационните им тренировки.

Уилямсън уточни, че корабите на НАТО според Конвенцията от Монтрьо не могат да останат в Черно море повече от 21 дни.

В Черно море корабите на НАТО ще имат съвместно учение с българските и румънските Военноморски сили.

От българска страна в учението ще участва фрегатата "Дръзки". Част от подготовката в съвместното учение ще са маневриране от близко разстояние, операции с хеликоптери и други упражнения.

В пресконференцията на борда на флагманския кораб на групата на НАТО участва и командирът на Военноморската база-ВМС, комодор Мален Чубенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
3
 
15
 
! Отговори
провокация преди 9 години
След като Нато отрича корабите в Черно море да са провокация, значи корабите в Черно море са си чиста провокация.
496
5
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До 55 Обратно необразованико Служа на България и Българо руските интереси са сигурен залог за Бъдещето ни .
495
0
 
0
 
! Отговори
plank преди 9 години
cher haiver i krimsko igristoe hich ne zasichat?
494
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ДидоЗащо трябваше да умират още хора ? Кой дава право на чугуна да окупира чужди територии ?
493
7
 
25
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До Шоп 90 процента от Българския народ е за Русия и против членство в Нато и Референдум ще го докаже . Така че оставате 10 процента пропадняци от разни сдс и герб които с калашници нашата армия ще ви накаже и ще го направи да не пакостите на народа
492
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до АтакистРуснака колкото зло е сторил у нас не може да го плати още 100г.
491
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 700Браво бе *** това ми беше идеята....
490
4
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 699Идеята ми беше да стигнеш до извода, че не руснака ни е клал след Освобождението, а Хамериканеца. И продължава да го прави.А дано вече си ме рабрал!
489
4
 
20
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До анонимен Опълченците са офицери и войници от Украинската редовна армия нейната най боеспособна знат която дислоцирана на Донбас се обяви в защита на законния си Президент Янукович и се превърна в Опълчение . А деца убиха фашистите от батальона Азов който скоро ще бъде разоръжен от Руската армия и Украинската армия която е бивша част от Съветската ще изрита Порошенко като Мурси в Египет
488
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В чрном море у России база ВМФ России во Владивостоке ! Нечего НАТО плавать в близи наших вод не впечатлили пиндосы ! Пусть расскажут как Дональд Кук команда обасралась когда наша сушка подлетела и вывела все родары и электронику на карабле на время имитаций атак проведя 24 учебных атак на Дональда Кука , и часть команды после этого подали рапорты об уходе а другии потребовали повышения жалования за вредность ! Перетрухали ребята тогда не нашутку ! Это они нас так пугают своим флотом ))))
487
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до АтакистИсторията има.много поврати.Прав си затова , ако почнем ще стигнем не до Белене, а до Големия взрив. Светът се променя за дни
486
14
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Дидо Демек твърдиш, че българската армия трябва да пречука 2/3 от населението, които са гербери, седесари и всякакви други привърженици на ЕС?
485
1
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 690То ако тръгнем по тази линия, момко- ти трябва вече да си в Белене.Аз ти говоря за съвсем различно- жертви българи от руски войници.2500 невинни българи убиха хамериканците в София!Колко невинни български граждани убиха руските войници?
484
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Дидо Дедо Дидо, продължаваш да се излагаш като кифладжия. Бандеровци се казва, а не бЕндеровци. Па и некоя запетайка не е зле да поръсиш тука-там.
483
3
 
9
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До Шоп Българската армия е с наши социалистически кадри така че ще напука вашите манерки. Не разбра ли че кадрите на нашата армия са от НРБ така че разни продажни сеесари и гербери сте сами срещу народната армия наш е целия военен и полицейски апарат. Ще ви съди Народен съд и армията
482
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ДидоПравилно ли беше да се въоръжават бунтовници и колко струва човешкият живот ? Заслужават ли си убитите деца цената ? Затова ненавибдам руската ***, при нея човешкият живот е нищо , там има само ЦЕЛ !!Не ми говори за диваци от средновековието които не уважават собствения си народ, *** !!!
481
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна има примирие, опълченците получиха каквото си търсеха. Сега нали са свободна територия, и в останалата Украйна руският език вече не е забранен
480
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен690а ти попрегледай статистиката за убитите от т.нар.,,бял терор,, 18 000 избити в периода 1917/1925 год.
479
2
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До анонимен войната в Украйна я направиха майдановските бендеровци и фашисти на Десен сектор като свалиха законния президент на страната Янукович с подкрепа на америка каза го ония ***. И забраниха на руското население от Донбас да говори на езика си привилегия която имаше от Янукович потъпкаха и правата на Бесарабските Българи. Така че Руската армия правилно въоръжи опълченците които са украински военни части които се обявиха за свободите си като го нямаше законния им главнокомандващ Янукович. И ако не се откаже Порошенко от саботажите си ще има руско влизане като в Грузия. България не е
478
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подобна активност имахте и преди 5 месеца кога *** на Порошенко обсаждаха Донецк,после се поумърлушихте нещо,и сега пак се напомпахте като видехте две корита на НАТО....понапече ви слънцето на алианса и като бълхи заподскачахте............