Планински спасители издирват сноубордист в Банско

В района има опасност от лавини, отчитат от ПСС
Обновена: 8 мар 2015 16:53 | 8 мар 2015 14:52, Красимир Ангелов
6
Планински спасители издирват сноубордист в Банско
Снимка: Reuters

Спасители от ПСС са започнали акция по издирването на сноубордист в района на Демянишката долина край Банско. Установено е, че издирваният е карал е извън пистите и не се е съобразил с метеорологичните условия.

От 2 часа върви акция по издирването му, а в района има опасност от лавини, отчитат от ПСС към БЧК, цитирани от "Фокус“.

Спасителите в Банско отново предупреждават скиорите и сноубордистите да не карат извън маркираните писти в скизоната в Пирин.  Падналият нов сняг в района е около метър, съобщи ръководителят на базата на ПСС в Банско Румен Баряков.

Той и колегите му се обръщат към всички скиори и сноубордисти да бъдат разумни, да не рискуват и да не предприемат спускания извън пистите, заради усложнената обстановка и увеличената лавинна опасност.

"Освен, че рискуват собственото си здраве и живот, те подлагат на риск здравето и живота и на екипите на планинските спасители, когато се налага те да им помагат, независимо от условията и по кое време на деня и нощта се случва това“, каза Баряков.

Той посочи, че условията за туризъм в момента не са подходящи. Съветът и към туристите е да не предприемат преходи, ако не са добре подготвени и екипирани, и ако не се налага да го правят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Тъп та дрънка преди 9 години
До АнонименВ голяма част отрядите се състоят отспасители доброволци...На които привилегията им е, че ползват базите на ПСС и имат възможност да си купуват екипировка с отстъпка, която ползват не само по време на акции.Пък дали са длъжни? Ами дотолкова, доколкото вероятността акцията да е с успешен край и с вероятност да не се понасят човешки жеркви от тяхна страна - да.А никой пак не каза имат ли планинска застраховка изпадналите в ситуация, и кой поема разходите по спасяването.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, какво значи "рискуват живота на спасителите?" Това е професия и ако няма такива случки те ще бездействат...в крайна сметка това си е техен избор, както и решението да се пуснеш по лавиноопасен участък така че мърдите да не коментират.
2
1
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
До Hiterти май това ти е бил единствения момент стъпвал на планината по думите ти !!! намерен е човека и всичко е наред идеята е хората да работят за сигурността на хората както в този планина така и навсякъде другаде! ЮЛЕН - са мнооооого далече от сигурността на туриста.....!!! ама мнооооооого
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествен подбор