Транспортираха родилка от Сърница с пожарен автомобил

Обявено е бедствено положение и в община Лъки
5
Транспортираха родилка от Сърница с пожарен автомобил
Снимка: БТА

Медицински и противопожарен екипи са успели да помогнат на родилка от гр. Сърница, която е транспортирана с противопожарен автомобил до болницата във Велинград заради усложнената обстановка, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

От там отчитат, че поради обилния снеговалеж през последното денонощие обстановката в Пазарджишка област остава усложнена. Най-тежка е ситуацията в районите на Велинград, Пещера и Батак, където все още има населени места без електричество.

Има десетки сигнали за паднали клони, дървета, скъсани проводници и закъсали автомобили в планинските части от областта. Затворен за движение е пътят Белово-Юндола, а по останалите пътища има ограничение за товарните автомобили да се движат с вериги, а на някои места без ремаркета и полуремаркета.

Допълнително са извадени екипи на пожарната и полицията за реагиране на сигнали на гражданите и присъствие по основните пътни артерии, предвид очаквания засилен трафик в следобедните часове.

Същевременно в община Лъки бе обявено бедствено положение заради тежката зимна обстановка, съобщи за БТА областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Селищата в общината от вчера са без електрозахранване, достъп до тях няма, а снегът продължава да вали, обясни Петков. По думите му, все още не са възстановени и комуникациите с два мобилни оператора, които от вчера не осигуряват покритие на територията на общината.

Все още 50 селища в Пловдивска област са без ток, ситуацията е динамична и се мени непрекъснато, каза за БТА говорителят на електроразпределителното дружество ЕВН Крум Косев. Селата без електрозахранване са в планинските райони на областта, уточни той.

12 екипа с подсилен състав работят непрекъснато, но не е изключено там, където авариите са отстранени, да възникнат нови, тъй като вследствие на тежкия снеговалеж падат дървета и се късат далекопроводи, обясни Крум Косев. По думите му, двете подстанции на Електроенергийния системен оператор, които вчера бяха извън строя, вече работят.

Проблем с електрозахранването има и в 11 населени места в Габровска област. Отделни абонати в града и в селата също нямат електрозахранване. Екипи на дружеството "Енерго Про" работят по отстраняването на авариите в общината второ денонощие. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Най-сложна е зимната обстановка във високопланинската туристическа местност Узана. Там има гъста мъгла, която ограничава видимостта на водачите на автомобили до 50 метра.  Пътят към Узана е проходим за моторни превозни средства, снабдени с вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.