Военният министър създаде кризисен щаб заради снежния ад

Областите Кърджали и Смолян остават в снежен капан
Обновена: 8 мар 2015 11:01 | 8 мар 2015 10:56, Красимир Ангелов
31
Военният министър създаде кризисен щаб заради снежния ад
Снимка: БТА

Поради влошените метеорологични условия в страната министърът на отбраната Николай Ненчев създаде кризисен щаб, с ръководител началникът на политическия кабинет Илия Налбантов, съобщават от Министерството на отбраната.

"При тежките зимни условия и обявеното бедствено положение в много общини на България, военнослужещите са на своя пост и са готови да окажат помощ“, отчитат от военното министерство.

Още по темата
От там отчитат, че в районите на Смолян и Кърджали военните работят повече от 24 часа. Министърът на отбраната Николай Ненчев в момента пътува към бедстващите райони.

В областите Смолян, Кърджали, Хасково и Бургас военнослужещи поддържат връзка с областните кризисни щабове, в които е обявено бедствено положение, и докладват лично на министъра на отбраната Николай Ненчев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пътува към областите Кърджали и Смолян във връзка с продължаващия снеговалеж там, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). На място тя ще координира работата на ангажираните с почистването и справянето с тежката обстановка екипи.

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков вече е в Кърджали заради бедственото положение, което продължава втори ден, съобщиха от областния кризисен щаб. Той ще координира работата на екипите на ЕСО и електроразпределителната мрежа, след като 380 населени места в областта са без ток. За възстановяване на електрозахранването и подстанциите има помощни екипи от вътрешността на страната.

Към момента няма бедстващи хора, затруднени са комуникациите. Почистват се главно пътищата от националната пътна мрежа. Най-тежко е положението в участъка Кърджали - Ардино. Затворени за движение са пътищата Кърджали-Асеновград, Крумовград – Ивайловград.

Обстановката в Родопите също остава критична, като снежната покривка в община Лъки достига до над 1 метър.

Обстановката на територията на Пазарджишка област също остава усложнена. Пожарникари и медицински екип помагат на родилка от Сърница да стигне до болницата във Велинград, съобщават от ОД на МВР, цитирани от "Фокус“.

Велинград пък отново е без ток, след като в неделя сутринта  подстанцията, която осигурява захранване за общините Велинград и Ракитово, отново е преустановила работа. Над 30 селища в Пловдивско бедстват, съобщава bTV.

В момента без ток са десетки селища в планинските райони на пловдивска и пазарджишки области.

В цяла Южна България рабятят над 150 аварийни екипа на ЕVN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
земеделец-военен министър!? какво да очакваш друго от него,като не може да укрепи армията и осигури финансиране, сега му е времето, сей земеделецо, сега му е времето... ще изкарат някоя и друга верижна машина да поомачка снега, те и без друго за нищо не стават,прогнили са като прословутите самолети.А после ще отчете колко велика ни е армията,не армия, а военизирани остатъци от армия...
15
0
 
8
 
! Отговори
мекия салам преди 9 години
Добре че е месец Март! Скоро всичко ще е зелено и топло. Разпускайте щаба и върнете парите на бащицата на народа тиквича.
14
1
 
12
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
Защо не отидат да чистят в САЩ и без туй е на тяхно подчинение, а хората у нас са свикнали на тези несгоди и като всяка година ще се оправят сами.
13
2
 
14
 
! Отговори
haha преди 9 години
Снежен ад, земята се отвори под краката ни, безизходица, страх и ужас, смили се господи и тн. Всички тези неща и куп други се налагат като стандарт от клетите европейчета зад които трябва някой да върви и да бърше снежинките след тях със сатенана кърпичка. Мисля си, че от детските песнички още знаем за снежният март месец и като се замислим вместо да се радваме на хубавия сняг, които дори не е и толкова много ние го опрделяме като ад, нещо лошо, негативно, застрашаващо исмиления ни комфорт.Жалко
12
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 9 години
В какви времена живеем! станали сме тотално зависими от технологиите - ако ням ток мобилните ни телфони и компюрите до ден сават непотребни вещи, което блокира комуникациите. Освен това банкоматите не работят и хората не могат да си изтеглят пари, за да напазаруват най-необходимото. Това означава - студ и глад, което си е бедствие, макар и самата зима да не е голямо предизвикателство. Като почне да се топи снега ще стане още по-сложно.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V Burgas gree slunce, tukmo razhodih ku4eto. Neznam za kakvo bedstveno polojenie stava duma.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е няма що..има-няма метър сняг и голям проблем. В тия области специално друг ни е проблема
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Вие сте опозиция на България, затова си заминавайте в скапаната Русия.
8
2
 
13
 
! Отговори
Bandit преди 9 години
В областите Смолян, Кърджали, Хасково и Бургас военнослужещи поддържат връзка с областните кризисни щабове, в които е обявено бедствено положение, и докладват лично на министъра на отбраната Николай Ненчев........Кажете ми какво точно казвате в това изречение и с какво помага на цитираните райони. Какъв е този снежен ад, при условие че е зима и това е по-скоро нормална зимна обстановка. Това, че сняг пада рядко от няколко години не води след себе си ада задължително.
7
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проруската *** не е пропуснала и тук да се изходи. Айде нахлупвайте си ушанките и вървете да ринете сняг.
6
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ВОЕННИЯ МИНИСТЬР ПРЕДВИД СЛОЖНАТА ПОЛИТИЧЕСКА И КЛИМАТИЧНА СИТУАЦИЯ ДА ВЬВЕДЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ----ТОЕСТ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТА О ТЕЗИ НЕКАДЬРНИЦИ КАТО ГИ ВКАРА В ЗАТВОРА И ДА СЕ ИЗБЕРЕ ЕДНО НОВО НАРОДНО ПРАВИТЕЛСТВО С ПРЕКИ ИЗБОРИ ДО 80 ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НАРОДА С ВЬЗРАСТ ДО 35 ГОДИНИ
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбрах, че в родопския град Пещера (Пазарджишко), преспите били два метра. Дано в самото градче да е разчистено. Отдавна вече мои близки не живеят там, но коренът ми е от този град и всичко, свързано с него продължава да ме вълнува.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разлюти се баба Марта
3
3
 
17
 
! Отговори
Емигрант преди 9 години
В България, ако не пече слънце всичко друго е снежен ад! Защо тия *** не идата да видят как живеят хората с метри сняг по 9 месеца в годината. Аман от накадърници.
2
6
 
8
 
! Отговори
Борян преди 9 години
Искахте сняг , ето ви сняг . Сега мрънкате , че не било разчистено . Еми сняг вали все пак не кюфтета . Вие сте с ментални отклонения хора :X :(
1
7
 
18
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
Този министър трябва да го пуснат на фронтовата линия в Донецк да покаже чудеса от храброст и да срази опълченците. Тогава американците ще му дадат медал и гражданство за което мечтае.